Vardagspyssel

Jan 13
2011

Hade jag inte jobbat ”med data” så hade jag kunnat bli hantverkare. Jag har i dagarna visat prov på färdigheter inom den genren.

Elektriker
Jag moterade upp en lampa i garderoben i hallen så att mina gäster ska se när de försöker träffa pinnen med galgen. Problemet blev att kontakten satt långt bort och på andra sidan en dörröppning. Jag letade fram en gammal lampsladd och monterade bort lampknappen. På sladden från garderobslampan klipte jag bort själva kontakten och satte ihop de två med en sockerbit. Sen tejpade jag med eltejp runt klumpen och gömde den bakom pianot där en trekontakt redan är gömd, vilken jag fick dra fram med en grilltång…. Så var det klart! Hur svårt kan det va?

Vidare har jag nu tejpat fast den vita sladden på yttersidan av garderoben med svart eltjep – hokus pokus, puts väck.

Låssmed
Äntligen har jag fått ändan ur och köpt ett handtag till köksdörren. Äntligen kunde jag byta ut de där som man så fort man stänger dörren får i handen… Men det var lättare sagt än gjort… En timme tog det. Det visade sig att man måste kapa av skruvarna till lagom längd och sen var den ett väldans pill, men, det gick det med! Handtaget sitter på plats nu!

Att jag agerat målare, snickare och trädgårdmästare vet ni redan :) Och det ska det bli mer av! Jag har en byrå kvar att spraymåla!

Så var det det där med tavelhängningen… äntligen har jag fått tag på en ny tumstock men fytt i rackarns vad svårt det är… Det kan nog till stor del bero på att jag dels har ett antal tavlor som jag inte gillar och dels så passar de inte in… Hur svårt kan det va? Köp nya!

Men jag har i alla fall fått upp 4 tavlor och en mask. Det blev ok. Pianohörnan blev jättefin!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu