Middagsbjudningar

Jan 09
2011

I torsdags kom den första gästen , men hon stannade inte på middag som jag hade trott :) så jag käkade en supergod köttfärsgryta med kryddiga korvar själv - och nu har jag 9 matlådor i frysen av den grytan! Så den bjudningen gick ju bra :)

Så var det fredag
Syrran, systersonen, mamma och pappa var på tur. De kom rätt tidigt så vi hjälptes åt med kvällens bestyr. Det är väldigt trevligt. Till förrätt blev det fläskfilétoast med mozarellaost, basilika, gurka och tomat. Varmrätten blev Kreolsk söndagsgryta, ja fast det var fredag… Den innehåller fläskfilé, oliver, kryddiga korvar, grädde och massa gott. Den blev faktiskt väldigt god. En matlåda :) Måltiden avslutades med kaffe och en kladdchokladkaka. Dessvärre tog grädden slut så det blev bara frukt till men den var väldigt fräscht! Genomgående rött vin. Gick utmärkt!

Lördag
Kvällens gäster var min bästa kompis med familj. Och det är ingen liten familj, de har 4 barn och alla ville följa med, vilket var superroligt. Så, 6 personer och en hund kom strax innan 18. Färskpressad jos på apelsin, morot, äpple och annanas stod redo som fördrink. Till förrätt stekte jag tortilla och serverade med en avocadosals, innehålladne bland annat sweet chili. Supergott. Varmrätten var fisk. Apelsinspetta! En klassiker som är fantastiskt god och brukar gå hem både hos vuxna och barn. Så även denna kväll.

Vi avslutade middagen med kaffe och kladdchokladtårta… ja likadan som på fredagsmiddagen :) Men den här gången blev det grädde och frukt! Sen blev det massa snack och mera vin. Vi hade jättetrevligt och barnen verkade inte ha alltför tråkigt, det var ju Fångarna på fortet :)

Tack alla, för att ni ville komma!

Det står många på tur som jag vill bjuda på middag men nästa familj är den andra syrran med familj… kanske lika bra att leta upp recept redan nu :)

Det har varit en riktigt härlig semester. Jag har fått otoligt mycket gjort i lägenheten och avhandlat några nyårslöften. I morgon är det dags att gå tillbaka till vardagen. Jobb och träning… Känns helt ok även om det är helt underbart att vara ledig!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu