Ljud & Bild är INTE data!

Jan 05
2011

Trådlöst nätverk är data – och det jobbar jag med! Och det fick jag till utan problem. Men att få ljud från datorn till hemmabiosystemet är inte data, det är sladdteknik – det jobbar jag inte med! Och det går inte alls bra… HUR svårt kan det va?

I dag lackade jag ur och ringde OnOff bara för att få det bekräftat att sladdarna inte satt som de skulle, som de hade instruerat om tidigare… Jag tyckte att jag fattade hur det skulle vara men enligt min åsikt var det fel på sladdarna… både till ljudet och till bilden. Eftersom jag inte alls kan detta med sladdar och ljud och bild så var jag rätt ödmjuk i telefon. Hur svårt kan det va?

Jag blev tungen att åka upp till OnOff för att byta HDMI-sladden och köpa två andra sladdar… tro inte att de var billigare… nej nej. Så jag passade på att göra av med ännu mer pengar genom att köpa ett fodral till datorn :) Jag bara älskar fodral och askar!!

Passade även på att få tillbaka en hundring för pjäxvärmarna och lämnade tillbaka fleece-rånarluvan… jag hoppas på att jag inte behöver den framöver :)

Efter allt bytande och fixandet funkar nu hela systemet, TV, radio, Spotify, TVX-play och allt annat – jag är så nöjd.

Stressade vidare till träningen… det var ganska tomt när jag kom men det brukar det vara. Jag betalade p-avgiften och gick in. SMS:ade för säkerhets skull till lagledaren och då visade det sig såklart att träningen var inställd. Jag har helt glömt att kolla mailen idag… klantigt. Men jag hade bestämt mig för att ta en joggintur redan innan så det var bara att förlänga den. 30 min i snömodd, ett steg fram, två steg bak var en utmaning men det gick strålande bra och jag känner mig otroligt nöjd. Avslutade med lite fys innan jag stack hem.

I kväll har jag för första gången lagat ordentlig middag med fler än 4 ingredienser! Köttfärsgryta med pasta. Kanongott. Det känns som att jag behöver öva… jag har nämligen middagsgäster tre dagar i rad framöver! Vad skjutton ska jag bjuda på? Kan man ge alla samma rätt?

Äh det löser sig, hur svårt kan det va? Nu behöver jag i alla fall inte oroa mig för att alla inte ska få en stol att sitta på! DET känns underbart roligt!

One Response to “Ljud & Bild är INTE data!”

  1. Katti says:

    Var det en sån bra idé att lämna tillbaka rånarluvan :-) Den kan ju komma att behövas ….

    Tre receptförslag:
    Kyckling med parmaskinka och balsamsås
    http://arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14474

    Apropå skidåkning …. Gulasch
    http://arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15069

    Å så en klassiker
    http://arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=19089

    //K

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu