Då var jag igång…

Nov 14
2010

…och det är med besked! Jag känner att jag har varit oerhört produktiv den här helgen!

I fredags hämtade jag nycklarna och betalade lägenheten! Äntligen!! Direkt efter det stack jag hem, käkade två mackor och hämtade grejer. Så stack jag ner till lägenheten… oj vilket litet sovrum jag har… vilket dåligt minne man har…

Jag tejpade upp hela köket, täckte golvet, tog bort golvsocklar och eldosor, öppnade en igenlåst dörr och skruvade bort en hylla innan jag åkte hem. Skönt att ha kommit igång!

Jag tänkte ta det lite lungt så här på fredagskvällen, kolla på Skavlan mm men icke… Com Hem hade ingen signal. Så där satt jag… i min pinn-gungstol, utan tv, utan dator och utan telefon, för den hade jag glömt i lägenheten… Ja, lungt blev det men vad gör man? Jo, gå och lägga sig. 21.30 släckte jag ljuset och somnade.

Lördag! Pigg och glad!
Vaknade såklart tidigt, så 09.00 var jag tillbaka i lägenheten och då hade jag redan slängt lite saker i grovsoporna och gått med pappersinsamlingen. Jag målade hela köket i en mörk härlig lila. Fick åka hem ett par vändor för att hämta grejer som saknades, men det var sköna avbrott. Jag fortsatte att tejpa hallen. För att komma åt var jag tvungen att flytta på ytterligare en garderob. Vad hittar jag där bakom förutom alla dammosaurosar? Jo, en liten dörr… fastspikad med golvlister… hallå… Jag skruvade loss skivan och där bakom var det vattenrör… Hålet måste täckas på ett bättre sätt. Vem vill ha golvsocklar på väggen??? Gipsskiva och spackel får det bli.

Efter lunchen hade köket torkat och jag kunde stryka på ytterligare en gång. Sen kom Katti och Andreas och fikade och hjälpte till att ta bort fler golvsocklar…  från golv den här gången :)

Sen var vi tvungna att sticka till Coop och hämta catering, för att köra till mamma och pappas bridgefest på Brommaplan. Passade på att köpa ytterligare en liten roller! Efter den utflykten stack jag tillbaka och gjorde det sista i köket innan jag fick komma till Katti och käka riktig mat!! Supergott och trevligt! Tack för det!

Söndag! Lika pigg och glad!
Jag hade ställt klockan och återigen var jag i lägenheten 09! Köket blev fantastiskt. Jag behöver inte stryka en tredje gång. Det täckte bra! Åh vad skönt! Så jag började tejpa i vardagsrummet och pula med lite andra saker. Vid 11 kom mamma och pappa. Vi konstaterade att jag skulle sticka iväg till Alvik och köpa resten av färgen och tapeten. Pappa stack iväg på sitt håll och skulle fixa gipsskiva till hålet och lite andra saker.

När jag kom till Alvik blandade de till färgen och under tiden stack jag upp efter tapeten… oops, det var visst inte den billigaste tapeten de hade… 950:-/rulle… det var kanske lite mer än vad jag hade tänkt men jag bli helt prisokänslig efter alla beslut så jag tog dem utan att blinka… får väl dra in på nåt annat… eller inte :) Tur att jag inte såg priset när jag fick provet…

Väl tillbaka i lägenheten hade mamma dukat upp lunch och sen var det bara att köra igång! Pappa med hålet i hallen, jag i sovrummet och mamma i köket. Sen kom Katti och Andreas och hjälpte till med målning i vardagsrummet så nu är det struket en gång med ljus grå. I sovrummet blev en vägg helt klar, samma lila som i köket och en och en halv vägg ljus grå – sen orkade jag inte mer…

Mamma fixade middag och tände värmeljus! Pannbiff – sååå gott. Jag är så glad varje dag jag slipper pizza :) Än har det inte blivit någon men jag förstår vart det barkar – hur svårt ska det va?

Nu har jag kommit hem, beställt garderober med inredning, sängstomme och sängbord på IKEA – de kommer levererar den 26 nov… dan innan inflytt… Living on the edge…

Jag har bestämt mig för svart klinker i hallen. Såklart är det leveranstid på den så den kommer inte innan flytten… synd, men den är värd att vänta på!

Jag har också lagt ut en annons på blocket på alla garderober… 4 st står i hallen just nu… och det har redan ringt en man!! Tjohoo! Har jag tur hämtar han dem i morgon!

Phu, nu är jag helt slut… ska sätta mig i min härliga pinn-gungstol och kolla på Beck! Over and out!!

PS. Telefonen går varm på garderoberna!! Nu har en till ringt! Jag kommer att bli av med dem! I love Blocket!

 

 

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu