Ett steg närmare vintern

Okt 26
2010

Nu är jag förberedd! Idag har jag satt på vinterdäcken – nu får det bli hur halt det vill, jag är beredd! Men jag förstår inte varför jag alltid byter däck i mörker… Det är inte så lätt att med en ficklampa i ena handen och däcket i den andra försöka måtta in de där 5 muttrarna, men det går, med lite hjälp!

Jag tycker att det har börjat bli riktigt kallt, redan… Min granne sa att han tänkte inte gå med på en likadan vinter som förra året. Jag tycker i och för sig att det var rätt kul men visst, lite väl kallt. Jag förstår honom. Dryga 70 och har fullt upp, som de flesta pensionärer har. Han fixar och pular med sin lilla bil han nästan aldrig åker i, men snacka om att det är fint på hans plats… Han sopar, skottar, städar och fixar. Såklart han tyckte att det var jobbigt med all snö. Han skulle kunna låta bilen gömmas i snö och komma upp i tö… Jag tror ändå inte att han drar iväg mitt i vintern…

Det är kul med de här gamla farbröderna. Han har bott här sen 1970… det är ett tag. Han är en av dem som är ute på parkeringen och håller koll varje dag. Han vet precis om det när någon bil som stått still i flera veckor på vår 7-dagarsparkering… Han är också den som känner till viktiga saker innan någon annan, som renovering till ex. Jag hade ingen aning om att de ska stambyta… men jo, det vet Erik :) Jag håller mig väl med den informationskällan!

Vinter ja… Nu har jag lånat ut rullskidorna och jag tar inte tillbaka dem före flytten :) Nu har jag verkligen ingen lust att åka längre. Men det har min kollega – han verkade superladdat och ska ut och köra i helgen. Kul att de kommer till användning!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu