Dagens match, Huddinge – Lövet

Okt 24
2010

Lövet IBFNu är jag återigen fylld av den härliga energi jag får av träning och framförallt match!

Återigen går vi in och gör en fantastisk insats. Vi jobbar som ett lag, vi hjälper varandra, vi snackar på plan och vi gör det tillsammas.

Huddinge var dagens motstånd. Ett lag som just trillat ur div 2. Det gjorde att vi hade allt att vinna. Att slå från underläge är verkligen det vi gör bäst. Kattis kliver in, i vad jag har för mig sitt första byte, och smaskar in den med hjälp av Christine och Mia. 1-0. Det hade i alla fall jag inte räknat med.

Huddinge lämnar inte alls det utrymme vi hade hoppats på. Våra backar blir hårt pressade  och vi andra gör vad vi kan för att hjälpa till, det gick sådär. Vi får instruktioner om att skicka långbollar, vilket vi också gör. Problemet blev då att vi inte kunde förvalta bollen. Det var Huddinge som hela tiden fick tag i den och vi kunde bara återgå till försvar. Skulle tro att det blir en av uppgifterna till veckans träningar…

Huddinge får in en liten rackare i andra period och så står det 1-1. Vi är i och för sig nöjda med en poäng men… tre hade varit riktigt kul så vi kämpar på för att få in ytterligare ett mål. Vi blir rätt hårt tillbakapressade under hela matchen, så pass att vi inte ens tänker anfall. När vi väl kommer i läge vet vi inte riktig vad vi ska göra. Men vi kommer fram och vi får flera målchanser. Den här gången sätter vi dem inte men jag tror att det är viktigast att fokusera på, och komma ihåg, att vi faktiskt fick målchanser och hur vi tog oss till det läget, inte att bollen inte gick in. Nästa gång gör den det. Jag säger bara ”målbildsträning”  – det är underskattat!

I tredje period får vi både en 5-4 och en 4-5. I powerplay får vi inte till det som vi ska. En enda gång gick bollen ner i hörnet enligt plan men vi blev rätt hårt pressade även här. Jag tycker att vi faller lite på att vi inte går på två stycken när vi tappar bollen. Vi är en fler och det borde inte vara så svårt att gå på tillsammas. Men det är det tydligen :)

I 4-5 gör vi i vanlig ordning ett riktigt bra boxplay. Där är vi verkligen trygga, alla kan sin plats och sin uppgift – superbra!

Sista perioden slutar 0-0 trots hårda försök av Huddinge, som skjuter mer än de gjort under hela matchen. Men eftersom det är vi och inte Huddinge som har Lille så har de inte en chans. Matchen slutar 1-1. 1 poäng!! Det är vi riktigt nöjda med!

Hela laget gör verkligen en bra insats. Som nämnd – Lills är grym i buren i vanlig orndning, Andrea är lugn som en filbunke och gör en kanonmatch, Chris, som förövrigt är dagens födelsdagsbarn ser till att hålla tätt framför mål. Rosanna är stabil på backen tills hon blir tvungen att kliva av och är då ett fantastiskt stöd på bänken, som assisterande tränare. Kattis, Mia och Christine skapar många chanser i anfall och står för dagens mål. De håller även ett bra försvar. Millan som är tillbaka efter ett uppehåll i ett annat lag fick spela forward. En position som passar henne fantastiskt bra i och med att hon hela tiden försöker ta sig framåt. Millan skapar många avslut och  målchanser, det är bara en tidsfråga innan den sitter! Kanonbra insats och varmt välkommen tillbaka! Roffe som har varit lite krasslig gör också en bra match. Kämpar och sliter för allt hon är värd. Har en bra placering i försvaret. Coach Ak styr oss som marionettdockor och det är kul att se att vi faktiskt tar till oss informationen, även om det inte alltid blir som det var tänkt så försöker vi, och det syns! Jag själv då… jag vann alla mina tekningar och det är jag nöjd med – hur svår kan det va?

Läs mer om Lövet på vår hemsida!
Kolla in matchprogrammet eller läs om hur du blir stödmedlem!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu