Träningsdag i hantverkeri

Okt 23
2010

Efter dagens Melodikryss som löstes i samarbete med päronen på landet ringde jag upp syrran och erbjöd min hjälp. Hon ska fixa sitt arbetsrum och på dagens agenda stod målning. Tänkte att det var ett bra tillfälle att träna lite inför vad som komma skall :)

På med målarbrallorna och så satt vi igång. Allt under- och förarbete var redan gjort så det var bara det roliga kvar. Målningen! Vi började med att tejpa lister och måla lite ostrukturerat med pensel och roller. Till en början var vi någon tveksamma men efter ett tag hade vi fått till tekniken. Vi har ju sett pappa göra det ett antal gånger – hur svårt kan det va?

På två timmar var vi klara med första strykningen. Kan säga att det såg inte helt hundra ut medan färgen var blöt med efter ett par timmars torkning var det helt fantastiskt. Det blev en turkos färg som verkligen får en att vakna :) Efter nästa strykning kommer det att vara tipp topp!

Sen bar det iväg till Sumpan. Vi kollade in MASSOR med tapeter till min nya lägenhet och hittade väl allt utom den jag hade sett ut… Men en hjälpsam expidit har lovat att kolla upp vilken jag menar utifrån den bild jag hade med mig så jag håller tummarna för att det blir bra.

Jag hittade också en metallictapet som kan bli superbra i sovrummet! Jag tror dock fortfarande att jag kör på målad metallic i hallen…

Sen blev det en fika och lite middagsshopping i småstaden. När vi kom tillbaka hem till syster somnade jag av utmattning i soffan innan det var tid för middag med mycket högre energiintag än gårdagens icke kulinariska upplevelse.

Min systerson är 7 år och har nu, som ni som har barn känner till, inlett det traditionella husdjurstjatet. Fiskar ligger närmst men kanin, marsvin och hamster finns med i tankarna. Själv har jag inlett samma diskussion med mig själv. Jag vill så gärna ha ett djur men hund eller katt funkar inte tidsmässigt och det är egentligen det enda djur som räknas för mig men nu är jag lite inne på en undulat… Vad tror ni om det? Jag tycker att det känns trevligt med lite liv i lägenheten. Eller ska jag helt enkelt nöja mig med en kampfirre?? De är ju rätt fina… men ärligt – hur kul är det?

Det finns galet mycket hemsidor om undulater… Det är en hel vetenskap om burar, kosthållning och skötsel. Men jag är å andra sidan rätt intresserad av allt som har med djur att göra… Det enda kruxet är att de lever i 7-10 år… det är en låååång tid. Vi får väl se hur/vad det blir. Kanske jag ska börja om med vandrande pinnar och grodyngel?

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu