Brittsommar

Sep 25
2010

I morse vaknade jag av mig själv vid 9. Åh vad det är skönt att vakna av sig själv. Jag duchade och fixade en härlig frukost. Kokade en kopp te och förberedde datorn för Melodikrysset. Idag gick det som en dans – kunde allt, utan assistans av mamma och pappa. De måste också ha kunnat allt för de hörde inte av sig en enda gång… Inte ens när det var Per Gessle…

Sen drog jag mig ut. Jag tog jeans, piké och en fleece. Den fick jag ta av mig nästan direkt. Är det detta som kallas Brittsommar tro? Vilket väder! Solen sken och fåglarna kvittrade… inte för att jag hörde det då jag hade iPoden på full volym men ändå. Jag dansade runt i skogarna i Blackan under två timmar och plockade svamp. Det var så himla härligt, jag ville verkligen inte gå hem men började bli hungrig, och för att inte bli alldeles odräglig och pipig mot mig själv tog jag en mun blåbär och gav mig hem.

Åt två mackor med nyförvällda gula kantareller och taggsvamp - det är få rätter som slår det. Höstkantarellerna ligger nu på en DN från i fredags och torkar. Blir gott till höstgrytorna!

Sen får jag äntligen en kopp kaffe och ska just sätta mig i min härliga pinn-gung-stol med en bok när jag ser min palm… Den går nu ända upp i taket… och topparna på ganska många blad har blivit bruna. Vad ska jag göra?? Jag vill verkligen inte slänga den. Jag måste kapa den, på ett eller annat sätt. Jag försöker ta av den med en sekatör och en kökskniv… var är sågarna när man behöver dem? (Kvar i butiken skulle jag gissa…) Jag högg och sågade så gott jag kunde och den gick av. Så nu står plamtoppen och två delar av stammen i vatten i skurhinken! (Var skulle jag annars ställa dem?)

Nu har jag läst på nätet att det faktiskt är så man gör! Otroligt. Vi får väl se hur det går… Hur svårt kan det va?

Väl tillbaka till kaffet och pinn-gung-stolen inser jag att mitt ”hemarbete” inte är klart. Jag skriver och skriver, lyssnar på inspelningen och läser broschyren bara för att konstatera att jag ska ta en annan vinkling… så jag börjar om och nu är första utkastet klart. Ska finslipa på det i morgon och sen hoppas jag att det duger. Hur svårt kan det va?

Sen stack jag iväg igen. Mot Eriksdalshallen. DIF’s damer (med många fd. Balrogspelare) mötte Pixbo i en jämn kamp som tyvärr slutade med en uddamålsförlust för DIF 5-6. Men det var trevligt. 3 av mina lagkamrater var där och då är det alltid trevligt.

Resten av kvällen blir lugn, sitter äntligen i pinn-gung-stolen, med ett glas vin och tittar på ”When Harry met Sally”. En alltid lika bra film.

I morgon tänkte jag kolla på klinker… men då är det såklart stängt… så jag får hitta på något annat. En löprunda kanske! Eller så åker jag och plockar mer svamp. Det är ju kanon att ha som gå-bort-present här framåt hösten!

Sen ska jag på match! Min systerson spelar sin första fotbollsmatch. Det ska bli sååå roligt att se. Jag kommer så väl ihåg min… eller gör jag det?? Never mind. Det ska bli toppen. Troligen blir det väl storm, drivis och regn i sidled… det är ofta det när man ska kolla matcher på hösten… men det finns ju inga dåliga väder :) Det är bara att klä sig! Hur svårt kan det va?

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu