Hösten är här…

Sep 21
2010

…och det är inget jag deppar för. Jag tycker att det är supermysigt att se löven sakta skifta färg. Att få dra på sig tjocktröjan och halsduken och att få krypa upp i en mysig soffa med massa levande ljus. Problemet är ju bara att jag är mitt upp i flyttstöket och kryper upp i en pinn-gung-stol och ljusstakarna ligger nedpackade i lådor… men städbelysningen är också mysig… not…

SMHI definierar hösten som den årstid när dygnsmedeltemperaturen är fallande och ligger mellan 0 och 10 grader och det är väl det nu, även om solen ibland lyfter temperaturen lite och förgyller vissa dagar.

Ordet ”höst” betyder ”skörd” och är besläktat med ”hösta” och ”inhösta”, det vill säga samla eller hämta in. Hösten är alltså ursprungligen skördetiden och under nästa höst kommer jag vara en av de som skördar! I år har jag fortfarande tomater att skörda och det känns härligt. Frågan är bara hur länge man kan låta dem vara kvar på balkongen… nån som vet?

Jag har plockat in lite tomater och lagt i en skål. Och visst, de mognar där också. Annars kanske man skulle testa det där med stekta gröna tomater, nu när man har chansen – hur svårt kan det va?

Jag var hos min syster i helgen och skördade lite av hennes planteringar. Den här gången var det plommon. Jag tog två kassar hem för att koka saft. 

På 2 kilo blev det 2 liter saft – supergod! Den enda är att det knappt syns i påsarna att jag har tagit 2 kilo. Måste ha fått med mig nästan 10 kg hem… hur tänkte jag där?

Är det någon som vill ha plommon så säg bara till! Annars får jag ge bort plommonsaft till hela släkten i julklapp! Men en laddning till kommer det minst att bli!

3 Responses to “Hösten är här…”

  1. Chris says:

    Jag vill gärna ha :)

  2. Katti says:

    Jag vill gärna ha :-) Kan för den delen ta plommon också. Det blev ju typ inga kvar …..

  3. jennielise says:

    De flesta ligger ju i svarta sopsäckar!! ;)

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu