Att göra fel…

Sep 15
2010

Tänk dig att du har försökt och gjort ditt bästa. Tror att allt är till belåtenhet och sen kommer det…

I morse kom en kollega förbi. Hon hade fått ett argt mail av en kund. Det gällde ett uppdrag jag hade gjort… Magen drog ihop sig till en knut och jag kunde knappt andas. Shit vad hade jag gjort…

Hon beskrev problemet och jag förklarade hur jag hade gjort. Två kollegor kom till undsättning och hjälpte mig att förklara vad som kan ha skett. Tack för det stödet! Det visade sig att problemet hade uppstått vid tidigare tillfälle. Jag var rätt säker på att jag hade gjort rätt och att allt så bra ut när jag hade publicerat men tydligen inte… Jag publicerar inte och meddelar kunden att det är klart innan jag har kollat att allt fungerar. Det har jag aldrig gjort. Kan jag ha missat det den här gången? Jag blev så nervös så jag kom överhuvudtaget inte ihåg vad jag hade gjort eller inte…

Det var visserligen problem med copy/paste men jag fick ju till det till slut… och tekniska problem har vi haft sen jag började.

Min chef började kolla upp tidigare publicerade versioner för att se vad som kunde ha hänt.

Förmiddagen gled på… jag kunde inte koncentrera mig och mådde såå dåligt. Jag var på vippen att ge upp, sticka därifrån och inte komma tillbaka… Men jag bet ihop och gick på lunch med kollegorna… Vid lunchen kom chefen och sa att han inte kunde se något fel i listorna och att det måste ha varit tekniska problem. Det har hänt förr och det med teknikaliteterna kan vi inte hjälpa. Han sa att, ett fel kunde han förstå att det kan inträffa, men i detta fall hade det blivit många fel och det kunde han inte tro att jag hade gjort. Ja sa att ”inte ens jag skulle kunna få till så många fel utan att upptäcka dem”. Då log han och höll med :)

Phu vad skönt det var att höra att det inte var mitt fel… Nu vet jag verkligen vikten av att trippelkolla allt… och det gör jag. Det är ju så jag har lärt mig.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu