Fiskeliv

Aug 29
2010

I väntans tiderI helgen har fiske stått för större delen av aktiviterna. Vi letade mask för metet och fixade till tre kastspön innan vi gav oss ner till bryggan på landet.

Det var riktigt länge sen jag fiskade med kastspö men det gick på samma sätt som sist… ingen fisk men rätt bra med botten-napp :) Men det var rätt kul. Efter fikapausen gick vi över till mete. Där blev det tvärt om. En hel del fisk och inga bottennapp. Dessvärre var de flesta abborrarna ganska små så de vi kunde rädda släppte vi i igen men tre små och en lite större blev kvar! Mums.

Jag hann med en sväng i skogen också! Så det blev svampsås till fläskfilén och blåbär till frullen. Jag känner mig som en skogsmulle… När jag satt där i skogen under en gran och plockade den ena härligheten efter den andra kommer plötsligt en stor och då menar jag stor boxerhanne farande från ingenstans… Jag är verkligen inte hundrädd men när den kom ensam i full karriär blev jag lite nervös… Han brydde sig inte om mig över huvudtaget (men det kan ju ha varit för att han inte såg mig…) men det var med lite snabbare steg jag klev vidare. Efter en stund kom han tillbaka och då stod jag upp och kunde inte annat än att säga ”Tjenare killen”. Han brydde sig inte om det utan fortsatte vad jag uppfattade som letande efter ägaren. Sista gången han uppenbarade sig var tillsammans med husse som kopplade hunden när han såg mig…

Dagens väder gjorde att vi stack hem för att hinna till visningen. Lägenheten kändes lite sådär till en början men nu när jag har funderat på saken har jag redan flytat in. Lite målarfärg och nya golv och sen är den tipp topp. Uteplatsen på 36 kvm var supergullig och faktiskt perfekt att börja med. Så ja, till rätt pris är jag intresserad… Ska gå på den andra visningen i morgon och det är nog rätt bra att se den en gång till med andra ögon.

Vid middagsbordet bläddrade jag igenom tidningen. Idag var det ett stort test av flyttfirmor… Hallå, det MÅSTE ju vara ett tecken…

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu