Semestern 2010

Aug 13
2010

Under den här semester har jag sett halva Sverige, jag har varit på Oskusten, Västkusten och i Norrland. Vad härligt det är att se Sveriges fantastiska landskap och uppleva de olika naturerna och vad de ger i form av blommor, fisk och svamp.

Karja berg och härliga klippor på Västkusten men… brännmaneter. Enorma skogar och djupa sjöar/hav utan grund i Norrland, men mygg (fast faktiskt väldigt lite den här resan). Åsså ostkusten… härligt svenskt lagom. Karja berg, mycket skog, mygg och vanliga maneter :) men många grund och bränningar… Jag vet inte om jag är partsk men lite av allt… det är ganska bra! Ja, jag gillar ostkusten men jag är såå glad över att jag har fått komma och hälsa på både i väst och norr. Nu är det bara södern kvar!

Jag tycker att det är väldigt kul att fiska. På västkusten blev det makrill (och så köpte vi skaldjur i massor). Man kan plocka musslor där, men dessvärre är de alltid giftiga vid de tillfällen jag är där… hur svårt ska det va? Men jag är jättenöjd över makrillsdörjandet :). I Norrland la vi nät och fiskade med mjärdar. Mjärdfisket var helt nytt för mig. Mjärdar är en slag bur som vi bara la ner vid bryggan. I dem simmar abborrarna in men hittar inte ut… så är de fast :) I näten fick vi massa abborrar, strömming och gädda och det är så himla roligt. Det är visserligen samma sorts firrar som vi får hemma på ostkusten men i helt andra mängder och storlekar…

Nu är jag just hemkommen, bara för att dra iväg igen i morgon. Vi ska segla hem båten och sen är semestercirkeln sluten. Var sak på sin plats och på måndag återgår jag till det normala igen… tja, det blir ju inte precis det normala med sista dan på ett jobb och första på ett annat. Men som ni förstår har jag verkligen ingen ångest för att börja jobba igen. Jag tycker att det ska bli jättekul med nytt jobb men också att återgå till det normala.  Veckor och helger, träna, tisdagsseglingar, ordentlig mat och lite ordning, reda och fasta rutiner.

Och så kommer hösten… ja, jag gillar även den årstiden, i alla fall de soliga dagarna :)

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu