Sådär ja, då ligger hon trygg i hamnen igen

Aug 15
2010

Pappa och jag drog iväg från landet vid 11 igår förmiddag. Det var sååå himla varmt och ingen vind. Vi gick för motor… vad skulle vi göra? Pappa började skrubba däcket och var helt slut och svettig efter så vi stannade och tog ett dopp… mitt i farleden :) Jätteskönt, 21 grader och inga alger. Sen körde vi på för motor fram till 13.00 – då började sommarprataren och vi passade på att luncha och bada lite ytterligare.

Vi seglade på ända upp till Södertälje, där (innan oljehamnen) blev det ytterligare ett dopp innan vi körde på upp till Slussen. Där fick vi vänta 45 min så vi hann vika alla segel och städa och skrubba av både däcket, kapellet och segelskyddet – bra där!

Efter slussen stannade vi och gick upp till Wendela Hebbes Hus för middag. Teatern var i full gång när vi kom och det är rätt kul att se hur skådespelarna kommer ut ”bakom scen” bara för att sticka in igen :)

Mätta och belåtna gick vi upp till Slandö, då man inte får ligga på ”väntbryggan” över natten. På Slandö var det helt fullt med segelbåtar på ena sidan och motorbåtar på den andra. Vi la oss bland motorbåtarna, för att nästa dag se skylten på andra bryggan ”Segelbåtar” oops – inte lätt att se den lilla skylten i mörkret. Vi fick en toppenplats brevid en brontostor motorbåt, eller var det en sommarstuga???

I morse dök jag i, för årets sista morgonbad. Jag tvättade håret och kroppen med saltsjötvål, mest för att det luktar så gott :) Sen drog vi. Med en fock och revad stor gick vi över fjärden, den södra vägen hem. Trippen blandades av segling och motorgång. Vid Jungfruholmarna svängde vi in och tittade, mest för att jag skulle få se hur det ser ut. Ska eventuellt träffa kusin och faster där någon helg framöver.

Nu ligger Tenorina åter trygg i hamnen och jag sitter och gungar i soffan, hur svårt ska det va? När ska man vänja sig vid vågor och sjögång? Nu ska jag slappa och landa, innan det är dags för nästa seglats. På tisdag är det kappsegling igen!

I morgon är det sista dan för mig på Sanofi, det känns verkligen jättekonstigt… och konstigare blir det väl på tis, när jag ska till ett nytt ställe men… hur svårt kan det va? Jag återkommer med känslor och tankar i morgon!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu