Husmorsdag på hög nivå!

Jul 31
2010

Lördagen startade med Melodikrysset i vanlig ordning :) Med mamma och pappa över telefon löste vi krysset även denna lördag!

Sen började suget efter aktivitet. Jag började med alla lådorna i köket… Åh vad skräp man samlar på sig. Och vad mycket plastpåsar som åkt bakom lådorna… Nu är en av de nya källsorteringspåsarna redan full :) Och det är ordning och reda i alla lådor. Nu är det bara skåpen kvar…

Efter en snabb dusch bar det iväg på dagens hurmorsuppdrag. Men… på vägen stannade jag till i Vällingby och införskaffade mig en ny mobil. Nej, det blev ingen iPhone. Det blev en HTC Wildfire! Den är jättefin! Jag tror det blir bra, till ett lägre pris och framförallt dubbelt så lång batteritid som iPhone. Det behövs om man är ute på sjön.
Våga vägra Apple! :)

Först till Kälvesta (till mamma och pappa). Jag jobbar extra som trädgårdsmästare i Kälvesta över sommaren så kollade jag över blommorna både inne och ute, plockade bort gammalt jox och vattnade det som behövdes. Pratade även lite extra med de små stackars pinnar som finns kvar inne :)

Så släpade jag fram mangeln och körde igenom ett antal lakan, örngott och diskhanddukar. Det är banne mig inte lätt att få det bra. Hur svårt kan det va? Lakanen är rektangluära men när man viker dem så blir det alltid nån slags dragning så det inte stämmer… Det irriterar mig. Kan det vara dålig kvalité? Men… hur gör mamma??? Hur svårt kan det va?

Ja, ja, när manglingen var klar fortsatte jag ut på baksidan med ett antal litermått under armen. Jag plockade drygt en liter röda vinbär och två liter svarta. Jag började fint att plocka av bären ett och ett men… nä, det gick för långsamt. Så jag började rycka hela klasar… Då gick det bättre.

På väg hem stannade jag på ÖB och köpte en silduk… gissa vad som komma skall… Ringde Katti och mötte upp henne och Andreas på Lagerhaus där hon bland annat köpte förvaringsflaskor. Vi tog en middag hos Greken på Foodcourten i Vällingby och sen stack vi hem till dem. Och kokade saft! Svartvinbärssaft med en touch av röda vinbär – Gissa hur god den blev… Det blev inte mycket men den blev toppengod! Var sin liten flarra :) Den ska jag dricka med andakt!

Jag kommer definitivt att åka över till Kälvesta och plocka lite mer :)

Hemkokt svartvinbärssaft

Hemkokt svartvinbärssaft

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu