Att vara eller inte vara… aktiv

Jul 30
2010

En vän frågade mig för ett tag sen om jag kunde vara still. Om jag kunde ”bara va” och koppla av. -Ja, jo, det kan jag väl… eller inte… Hur svårt kan det va? När jag har en sån-där-dag när jag inte gör någonting mår jag verkligen inte bra. Jag blir helt depprimerad och tycker att livet är så trist.

Men ok, man behöver ju inte överdriva… Men när jag väl sätter igång så kan jag liksom inte få stopp på mig själv. Det ena ger mer energi än det andra och så håller det på. Men ibland kommer jag inte igång och det är då det blir en sån där tråkig dag när jag känner mig som den ensammaste person på jorden.

I går var en tråkig dag men av andra anledningar så jag kände att idag behövde jag verkligen göra något. Vad är inte bättre än lite shopping? Tänk hur det kan muntra upp.

Så efter frullen drog jag till IKEA. Jag hade spetsat in mig på källsorteringspåsar för 69:- Påsen slutade på lite drygt 450:- och det var ovanligt billigt. Nä, jag tog inga värmeljus men vad irri jag blev när jag kom hem och märker att de enda långljus jag har är två röda… suck.

När jag kom hem hade jag inte tid med lunch, det blev en macka och så satte jag igång och fixade min källsortering, skruvade upp krokar, fixade till påsarna och hängde upp dem. Men för att detta ska funka måste jag stänga ena dörren till kastrullskåpet för gott… Så det var bara att ta ut allt, passa på att städa ur det och sen plocka in det som jag nästan aldrig använder i den vänstra sidan och resten till höger. Mitt i allt, när jag sitter på golvet ser jag dammosaurusarna komma till attack. Shit. Så, bort med allt, fram med dammsugaren och när jag ändå är på gång kan jag lika gärna torka alla golv. Åh sen, kunde jag lägga ut den nya köksmattan, och alla andra som legat ihoprullade sen tvätten en månad tidigare…

När jag bar ut tidningar och glas till insamlingen passade jag på att titta in i tvättstugan, som jag inte använt på flera år eftersom jag har tvättstuga i lägenheten. Tjohoo, det fanns en tid! Jag bokade den och sprang upp och hämtade duntäcket, kuddarna, massa lakan och lite annan tvätt och satte igång.

Under tiden fick jag SMS av syrran – Bjuder du på fika eller middag idag? – Ja, visst!! Åh så, mellan tvättar och torktumlingar drog jag iväg till affären. Handlade lite förättsgrejer och så hem igen. In i köket och börja med maten. Ner i tvättstugan, la i en ny omgång tvätt, hängde den rena och bytte täcke mot kuddar i torktumlaren. Tillbaka till köket och fixa förrätten och resten av varmrätten.  Ner i tvättstugan igen och hämta det sista. (I morgon åker jag till mamma och manglar allt!! Det är vuxenpoäng det!)

Sen, 18.15 kom Katti och Andreas. Middagen blev stor succé. Förätten blev en lite macka med räkor, kaviar, rödlök och gräddfilssås. Huvudrätten blev fläskfilé med potatis, sallad och svampsås. Det är ett säkert kort när Andreas kommer!! Sen blev det kaffe och en Päronsplitt. Är det någon fler än jag som saknar Pärongåtorna?? Varför är de bortplockade? Det var ju värsta PR-grejen. Hur svårt kan det va?

En dag som denna gillar jag men jag kan säga att det känns lite jobbigt att jag inte har bäddat sängen än… phu var det är trist. Men, hur svårt kan det va? Jag får göra en tävling av det ;) Hinner jag innan TV4-vädret??

Klara, färdiga, gå!

Källsorteringspåsar

Ny fin källsortering

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu