Väder, vind och helg

Maj 21
2010

Vilka härliga dagar vi har haft!

Helt otroligt att jag blir så chockad varje gång det går från vår till sommar. Jag är liksom aldrig beredd. Termometern visar 20 grader men jag tror inte att den stämmer… Det kan ha varit anledningen till att jag tog höga stövlar och jeans i måndags… bra där… Tur att jag har extra lågskor på jobbet…

Men nu har jag fattat och haft kjol ett par dar :) Lagom tills det ska bli dags för jeansen igen. Hur svårt ska det va?

Jag hoppas verkligen att det håller sig hyfsat bra i helgen i alla fall. I morgon bitti, vid 10 sitter jag i bilen på väg ut till landet! Mammas kommentar ”Bra – då kan du ha melodikrysset på så kan vi ringa”. Ja, mamma - det går bra :)

När jag kommer fram sticker vi ut och drar strömming. Det är så himla roligt. Jag hoppas att det är som de säger, att det finns strömming. Då kan det bli en hel helg av strömming i olika varianter. Fast jag tycker nog bäst om vanlig, stekt med smör och persilja. På en knäckemacka… Svårare än så är det inte. Synd att man inte kan frysa dem bara. Skulle gärna ha ett helt lass till senare tillfällen.

Mamma brukar lägga in strömmingen i små rullar. Jag tycker dessvärre inte att det är så gott. Men jag kanske ska smaka igen. Det sägs ju att smaken ändras när man blir äldre… så jag ska nog se om jag lyckas skrapa ihop ytterligare några vuxenpoäng :) Hur svårt kan det va?

Annars hoppas jag på att syster yster Katti kommer ut med sin son Andreas. Det livar liksom upp lite :) Dessutom är det ”någon” som alltid vill hitta på saker, fotboll, kubb, boccia eller nåt annat :)

Det ska verkligen bli skönt att komma ut till landet ett tag. Ska plantera årets överblommade påskliljor och se över mina lavendelplantor. Hoppas att de har klarat vintern…

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu