Natur- djur- och matupplevelser

Jul 20
2011

Efter att ha sovit skitdåligt i natt blev det en tidig morgon som startade på Brunskär. Vi käkade frulle och drog iväg redan kl 9. Det skulle bli dåligt väder på em så det kändes trevligast att dra hemåt tidigt.

En härlig seglats med stäck, hela vägen hem i fullt solsken och ca 5 m/s. Det är så det är när segling är som bäst! Ja, ok, jag hade velat köra hela vägen i bikini men… jag fick dessvärre dra på mig både shorts och t-shirt.

Väl hemma i hamnen blev det sillunch innan vi tog bilen hem till stugan. Där solade jag lite mer, vi badade och fikade vid bryggan, jag pulade lite i ”min trädgård”, planterade och plockade lite mer blåbär innan det äntligen blev dags för en välbehövlig dusch och lite kostpåfyllning. Sen var det dags för nästa aktivitet. Teater i Sorunda.

SorundatårtaJag hade inga som helst förväntningar och det var kanske det som gjorde det. Föreställningen ”Polhems huvudwerk” var riktigt bra. Jag hade ingen aning om att han jobbat på en gård alldeles nära oss.

I pausen fikade vi med Sorundatårta! En speciell tårta som bara bakas där. Receptet är hemligt och går i arv från mor till dotter. Men om man googlar så hittar man det såklart. Synd på en mysig tradition. Oavsett hur man i det här fallet hade kommit över receptet så var den faktiskt god!

VildsvinPå vägen hem var vi som vanligt uppmärksamma på rådjur. Allt som oftast står de på kanten och är beredda att hoppa ut i vägen. Det gäller att vara redo! Men döm av vår förvåning när vi istället ser en hel kolloni av vildsvin… Först två groteskt stora honor och sen säkert 15 ungar, uppdelade i två grupper. Ingen av oss har tidigare sett vilda vildsvin. Det känns ganska läskigt att det är så många… och att de gick mot ”våran” svampskog… Jag har sett resultatet av deras bökanden men ser man dem inte så finns de ju inte, eller?

Jag kan ibland uppfattas som tuff, men skenet kan bedra. Faktum är att jag nu känner mig lite skakis för att gå ut i skogen ensam… Hur skrämmer man vildsvin? Och, hur svårt kan det va?

Nu är jag såå trött och hoppas på 10 timmars välbehövlig sömn!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu