Årets första tisdagssegling!

Maj 17
2011

Pappa och jag kom i väg vi 18-tiden och insåg snabbt att vi inte skulle klara oss från regnet. Så på med hela seglarstället och stövlar och så hissade vi på. Lite regn har väl ingen dött av?

Sen kom det, och det kom med besked! Blixtar, dunder, åska, hagel och 10 m/s. DET var inte vad jag hade räknat med. Vi hade alldeles för mycket segel uppe och det var 5 min kvar till start. Jag började vela och tyckte inte alls att det kändes bra… det skulle kunna bli hur läbbigt som helst. Vi bestämde oss både en och två gånger för att inte starta. Men när klockan började närma sig 18.31 (vårt starttid) lugnade det ner sig och vi vände snabbt upp mot startlinjen. Sån bra start har vi nog aldrig fått till förut.

Den här gången gjorde vi inga misstag, vi gjorde heller inte några vilda chansningar som inte gick hem… Vi startade först av 6 båtar och höll undan riktigt bra första varvet. Andra varvets andra rundning kom H-båten om… Tänk om vi hade haft vårt nya segel… Efter sista rundningen kom Safiren och Elan:en tuffande. Jag luffade trots att pappa inte alls var med på spåret. Sen tog pappa rodret en stund och då var det plötsligt ok att luffa :) Så skedde också men eftersom Elan:en går dubbelt så fort som vi, hade vi inget för det :) Dock lyckades vi se till att Safiren inte kom om i lovart utan föll ner i lä! Bra där!!

Ett par hundra meter från mål gör Safiren ett nytt ryck och försöker gå om. Jag gör en väldigt mesig luffning som inte heller gav ett skit… Så han gick också om… Rackarns. Jag ska ha en helt ny taktik nästa gång! Hur svårt kan det va?

Sammanfattningsvis kom vi 4:a. Vi är kanske inte helt nöjda med det, men vi kom i alla fall inte sist.

Nu är jag så kall och frussen så det blir med en stor kopp te och fårskinnstofflor som jag kryper ner under en tjock filt i soffan! DET är jag i alla fall riktigt bra på!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu