Ljusruset

Apr 14
2011

Det var länge sen jag sprang ett lopp men idag var det dags. Ljusruset! Järva, Älvsjö och Hässelby tävlade mot varandra där det gällde att få flest deltagare i mål. När man tittar på antalet föranmälda ledde Hässelby över Älvsjö med en person!!

Jag har väl aldrig sett så många människor på Grimstafältet tidigare. Närmare 4000 pers i spåret var många!! Väldigt många. Hela loppet hoppade vi ut i skogen, in på banan, runt en barnvagn, förbi en stavgående, över bäckar och upp och ner för backar.

Jag sprang med syrran och hennes son på 8 år samt en granne och hennes dotter och en kompis, båda 8 år. 8-åringarna gick ut hårt bara för att öka. Jag tänkte att det här kommer aldrig gå, de kommer bli tungt i slutet men icke.

Mitt i allt hoppande och skuttande i skogen säger Andreas till mig – Hur fort jag än springer blir jag inte av med dig! – Ha ha, nej du, mig blir du inte av med. Jag håller mig fast som ett plåster! Hur svårt kan det va? Än är han bara 8 år och det ska jag väl klara!

Så kommer västingbacken… Hack i häl har vi en pappa med ett barn i barnstol på ryggen… vi inleder backen och då säger han ”Nu kommer de som inte orkar att stanna – nu har vi chansen att dra om 50 pers!” Hallå, med ett barn på ryggen… Jag säger till Andreas och hans kompis att ”Det var en bra idé, nu biter vi ihop och trampar på!” Och de trampa på som aldrig förr. Efter backen ser vi 2,5 km skylten. ”Nu har vi bara 500 m kvar!” Då säger Andreas – kommer vi att klara det? Han syftar på att jag tidigare sagt att de som kommer under 22 minuter får medalj… (Jag vet att jag läst något om 22 minuter men det där med medalj kan jag ha hittat på…) ”Ja, för skjutton, vi försöker”.  – Jag SKA ha medalj säger han och trampar på.

Och vi gör vad vi kan och rusar ner för sista backen och in på upploppet. – Kom igen, nu spurtar vi in i mål!! Och de spurtade. Vi passerade mållinjen alla tre på 23 min. Surt men vi var väldigt nöjda. Jag tror att de var nöjda över att ha kommit före sina mammor :)

Vi fick var sin banan och ett sportdryck. Nöjda och glada sa vi hej då och jag hoppade upp på cykeln och trampade på hem. En underbar kväll och en härlig löptur!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu