Min helg inleddes med ett SMS…

Mar 14
2011

”Ikväll får du löjromstoast till förrätt, vad vill du ha sen?”

Holy macaroni, vad svarar man på det? Jag skrev ”Oxfilé och potatisgratäng” men så fort jag hade skickat iväg det ångrade jag mig och tänkte att ”det där lät det”… Så jag skyndade mig att skicka  ett till. ”Men det går bra med blupping också!” Tyvärr visste inte min vän att blupping betyder blodpudding, så det blev inte så roligt som jag hade tänkt mig… Hur svårt kan det va? Det blev löjromstoast, färsk lax från Melanders med stuvad spenat och chokladtårta :) Sååå gott! Jag blir än mer bortskämd än jag redan var… hur ska det här sluta?

Det blev ingen sovmorgon på lördan… Med sånt fantastiskt väder bestämde vi oss för att åka skidor. Vi drog norrut, mot Borlänge och Romme. Solen sken hela dan, +2 i dalen och -3 på toppen, en hamburgertallrik och en öl till lunchen. Skjuts hem till Melodifestivalen som kantades med ost, vin, kex, nötter och massa annat gott. Hur bra får man ha det? Sen somnade vi ovaggade i soffan till omröstningen :)

Söndagen bjöd på sovmorgon! Och då vaknar jag 7.30… Klarvaken… 08.00 gick jag upp och började städa och plocka innan det var dags för nästa event! Jag och tre vänner slöt upp på  Scandic Hasselbacken för burnch! Hur gott var inte det? Och hur mätta blev vi inte? Lite stressade sprang vi över till cirkus 14.59. 15.oo skulle Mia SKärlinge dra igång sin show!

Vi hade fått bra platser och mörkret släktes. En cellist inleder med… Ave Maria… Herrgud, var skulle detta ta vägen. Jag trodde det skulle bli asgarv från början till slut. Mia har en tung bakgrund som hon delar med sig av på ett lättsamt sätt. En tragisk barndom av fetma, viljan att passa in, vara som alla andra, våldtäkt och en far med alkoholproblem.

Mia blandade upp showen med sång. Första låten var en låt av ”Säkert”, en av mina favvoartister. Och den följa av flera bra valda låtar. Att hon kunde sjunga också hade ingen av oss någon aning om men det lät helt fantastiskt!

Efter pausen gick hon vidare in på nästa del av hennes liv. Att skaffa barn, graviditeten och förlossningen. Jag som är lite rädd för förlossningar brukar inte gilla att höra om detaljerna men när Mia berättar skrattade jag så jag höll på att dö… Ni som känner mig kan nog föreställa er hur det lät och hur mycket mascara jag hade kvar efter den delen av showen…

Det var ytterligare en fantastikt dag och helg  i mitt liv!

PS. För att det här ska låta lite mer troligt måste jag också påpeka att jag åkte hem efter showen, bara för att byta om och åka och spela två innebandymatcher, i fall det var någon som undrade… (En vinst och en förlust by the way)

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu