Nacka Wallenstam – Lövet, 3-1

Mar 07
2011

Lövet IBFJag hade laddat för den här matchen, ätit och sovit och målat naglarna matchande röda till stället. Vissa gör sig fina till fest, andra till match :)

Vi hade väldigt gott om tid till uppvärmning och det kändes riktigt bra när domarna blåste igång matchen.

Vi började stabilt och bra. Vi rullade bollen och hade ett stabilt försvar. Redan efter 5 min drabbas Nacka av en utvisning och vi kliver in för Power Play. Nacka håller en stor box och vi får inte ner bollen mot mål, inte ens ner i hörnet mer än en gång. Inget mål den gången.

Dessvärre lyckas istället Nacka slå in bollen efter 6 minuter men vi hänger inte läpp för det. Vi kämpar på och efter 15 minuter gör Kattis ett snabbt frislag till Millan som stänker dit 1-1! Ett resultat vi går till vila med.

Efter 12 min in i andra period, just när vi är som mest i kaos tar Nacka time out. För vår del kunde den inte ha kommit mer lägligt :) De får tydliga instruktioner om att pressa högre och skjuta utifrån, vilket de också gör. Innan vi har hunnit ställa om till det har Nacka skjutit in 2-1.

Efter 12 min in i tredje period lyckas en Nackaspelare ta sig förbi Millan, genom att tackla ner henne och sen klämma i en backhand rätt i krysset. Lille hade inte en chans…

När det är tre minuter kvar av sista period tar vi time out. Vi kastar in Power Play uppställningen men det hjälper inte… Vi lyckas inte åstadkomma någonting. Matchen slutar 3-1 och Lille blir utvald till matchens lirare i vårt lag! De kunde inte ha gjort ett bättre val. Den här matchen hade hon att göra må jag säga! Hon var mer i luften än på marken. Och ”klistrar” bollen som en i publiken uttryckte det! Underbart!

Det här matchen var vi kort om folk men Kattis svägerska Linn ställer upp och gör en riktigt bra insats. Maria ställer också upp som reserv och får göra ett par riktigt bra inhopp. Stort tack för hjälpen Linn och Maria – välkommen in i matchspelandet!

Så förvirrat som det var så stora delar av matchen var länge sen men det är härligt att se hur vi löser problemen och att vi inte släpper in mål på grund av det.

Lika förvirrat som det var stundtals, lika bra tog vi stundtals hand om bollen. Vi spelade riktigt bra under stora delar och det måste vi ta med oss. Sen var det andra delar som inte var lika bra.

Glimmer går till Kattis som kämpar på ett föredömligt sätt. (tyckte alla utom hn själv) Backarna gör en kanoninsats den här matchen. Chris som många gånger gör såå bra uppspel och Millan som tar hand om bollen i försvaret och Rosanna som trots att hon dagen till ära är döv snackar med oss andra och styr utomordentligt bra. Det kan ju i och för sig ha varit på grund av att hon var döv… hon skrek så hela hallen hörde – det var bara att göra som man blev tillsagd :)

Alla forwards kämpade på riktigt bra. Vi skapade många många målchanser och vi sköt, kanske inte så bra… men dock. Tyvärr räckte det inte hela vägen den här gången men nästa! Hur svårt kan det va?

Såklart att besvikelsen är stor eftersom vi hade chans mot Nacka menvi får kämpa på. Jag tycker i alla fall att vi kämpade bra! Nu har vi bara en match kvar! Där tar vi poäng!! Hur svårt kan det va?