Sköndal-Lövet, 4-1

Feb 01
2011

Lövet IBFI söndags eftermiddag var det dags för nästa sammandrabbning. Sköndal stod för motståndet  på deras hemmaplan. Redan där kändes det väldigt bra eftersom jag då får välja sida i tekningen och har störst chans att ta dem! Och det gjorde jag – ALLA gånger!! Yiiihaa! Behövde inte ens använda min nya teknik – den kommer nästa helg!!

Vi inleder matchen riktigt bra. Vår målsättning är att inte pressa över hela plan men inte heller att backa tillbaka som ett köttmur. Vi har haft riktigt bra anfallsspel under de senaste träningarna och det skulle vi försöka utnyttja. Och det gjorde vi men inte rullar bollen in…

Sköndal petar in det fösta målet och ärligt talat kommer jag inte ihåg om det var i första eller andra period :) Vad jag däremot kommer ihåg väldigt väl är att jag vinner tekningen i inledningen av tredje period, den går (nog) ner till en back som drar upp den till Monc. Hon i sin tur drar iväg som bara hon kan göra, i full fart väggar hon förbi deras sista back och går mot mål. Hon skjuter i rätt ögonblick och tar själv returen. Vem som sist petar in bollen i mål är oviktigt, huvudsaken är att den gick in efter 10 sek!! 1-1 rackarns vad skönt!

Ytterligare ett par minuter håller vi tätt innan en Sköndalsspelare får fart med bollen mot vårt mål. Vår målis – Lille kastar sig ut mot henne och tar bollen men glider samtidigt över från knäna till rumpan och det betyder (nog) liggande spel och därmed straff och utvisning… Domarn kommer fram till mig och ber mig…. utse en spelare som ska sitta av utvisningen. Jag lämnar snabbt över beslutet till AK och straffen inleds. Dessvärre skjuter tjejen, och bollen går i mål, det var inte mycket att göra. Lille gjorde sig så stor hon kunde men det räckte inte. 2-1. Det kändes inte som något problem, vi har vänt underlägen tidigare.

Men den här gången lyckades vi inte. Hur svårt ska det va?

Tyvärr fallerar vi när halva tiden av tredje period har gått. Vi går bort oss, vi blir väldigt förvirrade och Sköndal lyckas peta in ytterligare ett mål på ett frislag från halva plan, medan vi vimsade runt utan att hitta positionerna. Vi bestämmer oss för att pressa på allt vi kan de sista 10 minuterna. Det är då vi riskerar att tappa bakåt och det var just det som hände den här gången… Hur svårt kan det va? Samtidigt måste vi våga, vi måste chansa, vi måste ha kul! Och det hade vi den här matchen, tycker jag!

Ok – tredje period vad inte helt bra det får vi erkänna, men vi måste ta med oss att vi snackade bra, vi rullade bollen, vi tog det ganska lungt och vi anföll! Men tempot var oerhört högt. Jag vet in om jag ständigt tog fel löpningar men jag var helt slut i vartenda byte…

Ett stort pluss går denna match till Chris som gör en mycket bra match! Väldigt många bra passningar, väldigt bra snacka och jag tror banne mig att hon höll sin position i försvaret! Bra jobbat!!

Och så Lille… vilka TV-räddningar! Helt otroligt bra igen!

Tjejer, jag är trots resultatet mycket stolt över oss den efter den här matchen! Och det känns så himla kul att träna när vi ser resultaten!

Jag vill passa på att skicka glimmer till ”coach AK”. Väldigt bra träningar i det senaste, väldigt bra coachande på matcher och ett oerhört bra förarbete baserat på bevakningar av de lag vi möter. Många gånger utmanar jag (och ibland några andra) dig i diskussioner kring vårt spelsystem och du klarar dig oerhört bra. Du har alltid en bra förklaring och jag känner att vi, allihop, försöker göra som du vill. Det är inte alltid lätt :) men vi gör vad vi kan! Jag vet att du undrar nu – Hur svårt kan det va?