Lövet-Örby, 6-6, En skön poäng!

Jan 23
2011

Lövet IBFJag satte mig i bilen i morse, laddad för match och inser att jag inte kommer ur parkeringsfickan… Det är så halt så hjulen bara spinner… Rackarns… paniken kommer smygande. Jag ringer Rosanna som jag ska plocka upp och ber henne börja gå mot mig för att hjälpa mig att skjuta på… Hon börjar gå och jag sticker och hämtar sand för att lägga under hjulen. Osäker på om detta kommer funka sätter jag mig i bilen och lägger i backen… phu, bilen rullar ut precis som vanligt.

Jag plockar upp Rosanna och vi kör mot Gubbängen. När vi kommer fram kommer nästa stresspåslag… vi har ingen målvakt. Lillis är sjuk – det har nog aldrig hänt tidigare… Chris börjar förtvivlat ringa och Gurra lovar att ställa upp. Så Roffe, som är sen… åker och hämtar henne. Ibland är det bra att vara sen!

Vi värmer upp och går igenom hur vi ska spela till tonerna av Imperiet och vår nya themesong! När vi kommer in på plan har vi fortfarande ingen målis… Så blåser matchen igång. När jag kommer ut på bänken efter första bytet ser jag att Gurra sitter i buren – åh vad skönt!

Redan efter två minuter gör vi en felpass och missar en markering framför mål och de lyckas peta in
0-1. Men vi ger inte upp. Efter 5 minuter smaskar Mia in den bakom deras målis på en pass från Kattis 1-1.Här saknar vi målgesten men är nöjda över att det blev mål!

Strax efter det drar vi på oss en utvisning. Vi kör ett rutinerat 4-5 och står emot på ett kanonbra sätt. Strax innan periodpaus råkar vi kliva in i målgården och straff utdöms… Men Gurra tar den och överlyckliga går vi ytterligare ett 4-5 men den här gången tappar vi kanten och de lyckas få in ett mål.

Vi går till pausvila med 3-3. Då har Chris dunkat in ett skott från halva plan och försett Kattis med en målgivande passning. Efter Kattis mål kastar hon sig över sargen och gör…. sin målgest – periskopet! Fytt-i-rackarns var härligt att se!!

Andra period startar vi på ett otroligt förvirrat sätt… inte mycket fungerar. Örby lyckas dessutom trycka in 3-4 då får AK nog och tar en snabb Time out. Mycket bra drag! Det gör att vi samlar oss och ”börjar om”. Vi går in i ett mycket bättre strukturerat spel och samlar försvaret lite bättre. Roffe passar dessutom på att trycka in 4-4 efter 1 minuts spel. Även här saknad en målgest… Sen är det åter igen Kattis som lyckas peta in 5-4 och med de siffrorna går vi till nästa paus. Hon via sargen och periskopen för andra gången!

Man kan undra vad som händer i tredje period… på en minut efter avblåsning hinner Örby göra både 5-5 och 5-6. Då åker Millan ner på backen och Madde upp som vänsterforward. Bara för att bryta den trend som Örby håller på att skapa. Bra drag. Vi håller i, om än något förvirrat i 15 min. Då får vi ett inslag i deras hörn. Roffe petar bollen till mig och jag ser i ögonvrån hur Andrea smyger sig in i slottet och fram mot mål. Jag chansar och skickar in bollen till henne och hon smaskar in den rätt i mål! Underbart! 6-6.

Örby tar time out och vi bestämmer oss för att spela för en poäng. Vi har ett bra strukturerat försvar men drabbas av en utvisning när det är en minut kvar. Vi som står på plan bestämmer oss för att så fort vi får tag i bollen så håller vi i den och blir vi pressade drar vi iväg en långboll för att vinna tid. Sagt och gjort, så blev det. Vi håller tätt även sista minuten och avslutar matchen med en poäng. Men en som vi har slitit för och det kändes som en vinst!

Jag klappar om tjejerna och tackar Örby för matchen och sen beger vi oss nöjda och väldigt glada mot duschen!

Ett stort tack till Gurra som ställer upp med den kortaste framförhållningen ever och gör en grym match! Nästa tack går till Maria som ställer upp i seket. Tack det behövde vi verkligen!

Glimmer och stjärnor går till:
Mia
som gör så många bra framspel längs sargen till Kattis.
Kattis, som inte bara gör tre mål utan gör sin målgest på ett föredömligt sätt flera gånger. Det var underbart att se!
AK, som gör en otroligt bra cochinsats och hela tiden är på tå och snabbt tar nya beslut allteftersom matchen fortskrider! Proaktivt!
Millan som sliter som ett djur och jagar på oss andra till att göra likadant!
Roffe som vid flera tillfällen tar ett stort ansvar för mitten och hjälper mig som sitter på läktaren…
Chris, Rosanna och Andrea som hänger med i anfallet på ett föredömligt sätt.
Hanna och Madde som ser till att vi tar oss framåt i anfallsspelet.
Jag själv är rätt nöjd med tekningarna :) Missade 2-3 st backhandtekningar… men jag skyller på att Johanna är leftare. Det blev bättre när jag klev in med min nya teknik :)

Sammanfattningvis spelade vi stundtals riktigt bra och stundtals mycket mer förvirrat än i någon annan match. Men vi hjälptes åt, vi löste de allra flesta uppgifterna på ett bra sätt och vi grejade vårt mål – Johanna gjorde inte en enda poäng :)

Vi tog oss framåt i anfallsspelet och höll oss kvar där lite längre stunder än tidigare. Det är ju det vi har tränat på och det är kul att det har gett resultat. Vi är inte framme än men snart så! Och fortsätter vi med den här underbara uppslutning som har varit den senaste tiden kommer det att gå fortare än kvickt!

Anledningen till denna poäng kan ha varit vår nya themesong, det kan ha varit vår inställning men troligast av allt var det vår nya slogan!