God Jul!

Dec 24
2010

I morse var det en fröjd att åka till jobbet. Ingen trafik över huvud taget, så skönt. Det var lungt på kontoret, inte många där och många av de som var där gick hem efter lunch.

 Efter en turkisk mezetallrik, det var väl ett internationellt sätt att inleda julen?, drog jag runt i Kista Centrum för en sista julklapp. Hittade faktiskt det jag letade efter tre butiker senare ;) 

Efter några sista timmars jobb åkte jag hem, via nästa centrum, Vällingby för att gå på systemet. VI i Blackan fick också ett besök. Phu, all shopping klar!

Väl hemma ser jag att pappa har fogat en del i hallen så då var det inte annat att göra än att placera dit en garderob och montera nr två, för att ställa brevid. Nu börjar hallen ta form. Åh vad skönt det känns!

Julkorv, stekt potatis, senap och ett glas vin till middag - nä, inte den bästa kombinationen men dock. (Igår åt jag sill och stekt potatis… inte heller nån bra kombination men jag har väldigt mycket kokt potatis av olika anledningar)

Åh så till det roliga! Julklapparna. Slog in och pyntade – de blev såå fina! Skrev ihop rim till alla paket – 9 st. Det är så roligt att skriva rim. Jag önskade att jag hade minst 20 pers att köpa julklappar till av den anledningen. Jag är dock glad för att så inte är fallet för då hade jag blivit ihjälstressad och urfattig… Jag printade ett par gånger innan jag fick till det. Klistrade lapparna på små kort och turligt nog hittade jag silver och guldtrådar i pyssellådan så jag kunde hänga på korten på paketen.

Vid 19.30 ringer det på dörren. Det årliga blomsterbudet. Jag blir så lycklig av att få blommor. Framförallt i år när jag knappt köpt en enda julblomma. Stort tack AK!

På tal om jul, nu när klockan slagit över i julafton, har jag verkligen ingen julstämning här hemma. Jag har inte bakat lussebullar, inte kokat knäck eller något annat julgodis som jag brukar. Lite trist men det känns inte helt hundra att plocka fram tomtar och fira jul bland flyttkartongerna… men lite ljus och stjärnor har jag i alla fall. Nästa år blir det en proffsfirarjul! Inet snack om den saken :)

I morgon blir det en härlig sovmorgon, en stadig julfrulle, ett varmt bubbelbad och Trolltyg i Tomteskogen kl 13. Kanske att jag hinner skruva ihop lite lådor till garderoben också :). Hur svårt kan det va?

Sen sticker jag iväg och hämtar mamma och pappa för att fira julafton hos syster yster. Det ska bli så himla mysigt. Jag önskar nu att alla mina läsare får en riktigt God Jul och stort tack för att just du läser min blogg – det är verkligen jättekul! Hur svårt kan det va?

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu