Nya grejer, nya problem…

Dec 17
2010

Skulle shoppa julklappar på lunchen… återigen blev det grejer till mig själv :) En ny plafond till vardagsrummet och lite andra grejer på Claes Ohlson. Min svåger med elkunskaper vägrar nämligen att hjälpa mig att sätta upp den gamla. Han inte vill borra i taket… Kan i och för sig förstå det för det är väldigt många sladdar där…

Sen vidare till OnOff för en hållare till digitaltv-kortet. Fattar ni att den lilla fjuttiga grejen kostade 500 spänn? Otroligt. Men vad gör man inte för att slippa öppna en lucka varje gång man vill byta kanal på TV:n?

Tillbaka till jobbet för att göra resten av dan. Den blev rätt spännande… hade ett uppdrag att publicera en nyhet på ett finskt intranät… Inte helt trivialt eftersom min finska inte är vad den borde vara :) Men med google translate till hjälp fick jag till det och fattade vad jag publicerade!! Hur svårt kan det va?

Så blev det dags för nästa shoppingtur. Till Bromma Blocks. Första gången jag åkte dit. Den här gången hann jag bara med leksakbutiken men det finns en hel del affärer som jag gärna besöker för egen del.

I leksaksbutiken blev det en sagoklänning till minsta systerdottern! Jag tror att hon kommer bli superglad. Hoppas bara att storleken passar.

Det var inte den här sorts shoppingen det skulle bli idag. Mina klinkerplattor skulle komma men vid tretiden ringer de från Kakelpalatzet och säger att lastbilen inte kommer fram på grund av snökaos… Ärligt – var är det frågan om? Det är helt galet… de kommer på måndag. Jaha, då blir det ingen hall den här helgen heller…

Som tur var fick jag middag hos mamma, kan säga att det var väldigt länge sen jag lagade mat… har faktiskt aldrig hänt i den här lägenheten… galet… så hemlagade köttbullar med svampsås satt som en smäck! Tack för det!

Väl hemma igen satte jag upp gardiner i arbetsrummet och köket. Nja, det blev väl sådär… men nya får jag köpa vid ett senare tillfälle. Ska känna in vad problemet är först. Efter gardinstykningen och balanserandes på stolar klev jag upp på stegen och satte upp plafonden. Kanon, nu slipper svågern det! Känns skönt att kunna säga det!

Och sen… skulle jag försöka mig på ljudtekniken. Jag har lyckats ladda ner Spotify och iTunes. Men jag kan såklart inte få in musiken från iPoden till iTunes… den är ansluten på en annan dator… Kan inte stämma, måste göra något fel… Kan provade istället med Spotify. Det gick fint och ljuv musik strömmar ur datorn. Frågan är nu hur jag får ut den i mitt fina högtalarsystem… Jag har köpt sändare och mottagare men inte hjälper det… Hur svårt kan det va?

Jag får ta nya tag i morgon. Jag är i alla fall nöjd över att ha fått in tv kanalerna digitalt via korthållaren och har nu en ”fjärka” mindre. Om ni står inför samma montering kan jag säga att det underlättar om man flyttar antennkabeln från boxen till tv:n…. Du kan spara någon timme på att göra det direkt!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu