Turnering – HAIS-cupen

Sep 11
2010

Vi hade för en gångs skull inte så tidig första match. Samling 10.30 och då var jag på plats i Högdalshallen. Jag hittade ingen annan av lagkamraterna och tänkte att de redan gått in i ett omklädningsrum. Det visade sig att de satt i en annan hall… Så det var bara att lägga benen på ryggen och dra till Farstahallen :)

Vi var fullt lag!! 10 utespelare + målvakt. Fantastiska förutsättningar och en tränare på plats och en på länk från Oslo.

Vi startade första matchen mot Gnesta och spelade inledningsvis väldigt knackigt… Parkettgolv är vi inte vana vid. Bollen går såå fort och glider ifrån en hur lätt som helst. Skotten satt inte heller men vi gav inte upp. Vi fortsatte att kämpa fortsatte med dåliga passningar och halvdana skott. Men vi gav inte upp. Monc kom över bollen och drev in mot mål. Jag tänkte att det var bäst att hålla sig framför mål och det visade sig vara ett klokt beslut. Monc sköt och målisen lämnade en retur som jag på volly kunde smaska in i mål! Tjohoo 1-0.

Sen kvitterade de till 1-1. Då var de Millans tur att skjuta och Mia stod välplacerad vid mål och kunde smaska in returen och avgöra slutresultatet till 2-1! Gnesta spelar i div 2 i Sörmland och det var det lag som vi på pappret borde slå. Det kändes otroligt skönt att vi faktiskt också gjorde det!

Andra matchen var mot Ingarö från div 2. Efter förra förlusten fick vi nya instruktioner från Oslo och vi gjorde som vi hade blivit tillsagda. Stundtals spelade vi faktiskt riktigt bra och det blev en händelserik match med flera 5-4 och även en stund 5-3. Dessvärre kunde vi inte avgöra i de lägena men vi gjorde en bra insats!

Matchen slutade med förlust 2-4 men vi var ändå nöjda och tyckte att det var en rätt jämn match. Mia hade fått in siktet och satte båda våra mål – superkul.

Den sista matchen visste vi skulle bli svår. Tyresö-Trollbäcken, div 2. Ytterligare instruktioner kom från Olso! Dessutom tappade vi en spelare så vi körde på tre backar. TT slog Gnesta med 9-0 och Ingarö med 7-2… Vår plan var att satsa på försvar och att inte släppa in mer än 5 mål. Vi löste uppgiften med bravur. Vi kontrade en del och hade ganska många målchanser men vi fick inte in den. Det fick däremot TT, 4 gånger. Vi hade ett mycket tajt försvar och kan nu verkligen våra positioner. En bit in i andra period går en lagkarat sönder… foten. Shit… OK vi rullar på forwards. Efter ytterligare en stund går Mia sönder… också foten… Vi rullar 4 st på tre positioner. Men det gick bra. Snacket funkade och vi gick av plan med ett leende på läpparna. Dessutom är vi glada över att vi inte kom till slutspel. Vi har nämligen inget lag för spel i morgon…

Kappseglingen

Pappa seglade kappseglingen med en vän och kom på andra plats av 13 båtar. Jag är mycket nöjd över deras insats och kan bara gratulera samtidigt som det var lite trist att inte vara där…

Men så är det när man har mycket inbokat… Det är inte alltid lätt att välja men jag tycker i efterhand att jag gjorde rätt val.

Ytterligare försäljning

Eller ja… kanske inte försäljning. I morgon kommer det en kille och hans pappa och hämtar soffan! Priset är satt till 0:- Det är bara så himla skönt att jag slipper konka ut den… det kommer inte att bli lätt men det har ju inte de någon aning om… Dessutom ringde det en annan spekulant så om den första inte kommer kan jag alltid ringa nr 2.

Detta betyder att jag i veckan åker jag till Staland och köper en ny soffa! Hoppas att de kan leverera i nov… till nya lägenheten. Så fram till flytten får jag kolla på tv sittandes i en pinn-gung-stol… Inte så mjukt men å andra sidan har jag lite annat att göra än att kolla på TV… Jag är superglad för att bli av med soffan i alla fall. Jag kan ju alltid ligga på spikmattan… hur svårt ska det va?

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu