Hurmorstrenden håller i sig

Aug 02
2010

I morse landade Amelia Höst i lådan. Snacka om timing en regnig dag som denna. Eftersom jag har gjort uppehåll i DN-prenumerationen så kastade jag mig över tidningen. Massor med tips på kransar och höstgrytor. Det är verkligen det man är sugen på när det är så himla grått trist och regnigt. Så, vad gör jag åt det?

Jo, när kaffet var uppdrucket började jag med att göra en pajdeg och la i kylen. Skrev ihop en lite shoppinglista och så bar det iväg. Stannade till vid återvinningen med all plast och sen till Blomsterlandet. Där blev det blomjord och lite nya blommor… och således nya plastkrukor… Vidare in på ICA för att införskaffa ingredienser till dagens köksbestyr.

Väl hemma gjorde jag ytterligare en pajdeg och la i kylen. Och så började jag med blommorna… planterade om paprikan och gjorde ett nytt arrangemang:) Och ja, jag slängde Aloe Veran som stod i krukan innan. Den var inte vacker… Det bär mig emot att slänga växter som lever men… två till rök idag och ytterligare en är på väg…

Hungrig som en varg tog jag sen tag i pajdeg nr 1 och gjorde 5 st småpajer med lax, spenat, räkor, broccoli och ost. Mums vad bra de blev. En slank direkt ner i magen :) Så fram med deg nr 2. Ytterligare 5 småpajer med skinka, permesanost, broccoli, basilika, soltorkade tomater och ost. De ser minst lika goda ut!

Mätt och belåten satte jag nästa deg – en bulldeg. Under jäsningstiden sådde jag lite fröer… ja man kan visst fortfarande det, sa de i butiken… Jag glömde att fråga om de kommer att gro… Det blev lite sallad och ärtor. Vi får väl se om de kommer eller om jag måste flytta ut ett element…

Efter detta stök var jag helt slut så jag satte mig i soffan en stund och insåg att det är bara med energi jag får energi så, på med dojjorna. Så stack jag ut och sprang 30 min. Full av energi blev det ett styrkepass på 45 minuter också.

Men nu… blir det soffan hemkokt saft och en nybakt kanelbulle – det är i alla fall inte särskilt svårt :)

2 Responses to “Hurmorstrenden håller i sig”

  1. Anna says:

    Men vilken husmor!

  2. jennielise says:

    Ja, det är helt galet. Och nu har jag gjort röd vinbärssaft men vanilj också!!
    /Jenni

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu