Västkusten

Jul 28
2010

Frågan är om det är framsidan…  eller baksidan…

Det råder delade meningar om det men oavsett vilket man anser så är det fantastiskt vackert där ”på andra sidan”. Jag har haft tre soliga och fantastiskt härliga dagar med systrarna och deras familjer. Vi har badat, solat och åkt båt.

Jag som älskar skaldjur lobbade hårt för att det skulle stå på menyn en dag och de andra var inte sena att hänga på. Vi åkte till ”Stocken” där de har en liten gullig fiskbutik. Det blev: Blåmusslor, Krabba, Räkor och Havskräftor. Oj oj oj vad gott det var. Synd att det inte blev ett enda foto… vare sig på Stocken eller på skaldjuren… inte ens på skalen… illa :) Men skaldjur i den mängden har en baksida… det är att man blir oerhört törstig och sen kan man bli lite… risig i kistan. Nu tror jag vi klarade oss allihop men så lämnade vi 4 räkor också :)

Tanken var att vi skulle ha makrill på menyn en dag. Jag, Melker och Jon drog iväg för att fixa det! Vi skulle ”dörja”. Det hade jag aldrig hört talas om så jag ville gärna hänga med. Det visade sig att det var som en blandning av torkspilkning och att rycka strömming, som visserligen också heter att pilka… Vi hade två dörjor. Ett stort plashandtag med tjock rev. Längst ut sitter 5 krokar, som är stora som vid torskpilkning. Man släpper i sin lina och släpper ut 30-40 m (eller nåt, långt i alla fall) sen håller man i dem medan båten sakta åker framåt. Och så rycker man lite lite tills man känner att makrillen hugger tag :) Då drar man upp! Det var i alla fall så jag gjorde men… dessvärre bara en gång med firre på. Synd att det bara blev en men det var såå roligt och vi hade en härlig stund på sjön.

Nackdelen med västkusten är maneterna. I år var det bara brännmaneter. Ett konstigt djur man kan undra vad de är bra för… De är sååå läbbiga, det är i alla fall alla överens om tror jag. Vi såg ett par riktiga praktexemplar med flera meters trådar hängande… uhh

Se alla bilder på Facebook!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu