Semesterutflykter som måste göras

Jul 19
2010

Jag har ett antal utflyktsmål som måste göras varje semester. Annars känns semestern liksom inte fullbordad. Jag vill varje år komma till Koskär (check), Ålö (check), Revskär/Tullskär (check), Nynäshamn (check), Trosa och ”Fina Fisken” och Tottnäs fiskbutik. Sen är jag ganska nöjd. Allt annat är bonus. Helt otroligt men efter en vecka har jag bara två ställen kvar, och de ska jag förhoppningsvis hinna med denna vecka! Fatta – 3 veckor av bonusmål!! Ankarudden, Krokskär och Öja (check) är andra utflyktsmål jag också gillar men… inga måsten.

Idag var vi på Revskär… eller var det Tullskär? Det var i vart fall inte Tallskär… Hur svårt kan det va? Öarna heter samma och ligger precis brevid varandra… Revskär och Tullskär sitter dessutom ihop, hur ska man då veta vart man är?? Ärligt…

Vi hade en toppendag. Jag, syrran, systersonen och vår faster. Så himla härligt. Tre generationer på samma ö och inget tjafs :) Och vädret är helt underbart, salladen blev perfekt och mammas hembakta bullar var pricken över i:et.0 Är det verkligen möjligt att man kan ha det så bra som jag har? Det känns otroligt. Jag är sååå nöjd med livet just nu!

Idag var det första gången som jag och syrran tog båten  lite längre. 4 sjömil… :) Fast det är verkligen inga problem, jag känner mig som en sjöbuse – hittar bland kobbar och skär :) och bästa supporten är ombord. Det känns rätt bra…

Sen var det det här med att angöra bryggor… Phu, det är inte lätt med en båt man knappt kan styra och idag kanske jag inte valde den bästa vägen… men jag hade förberett mig med en båtshake, så man skulle kunna tro att jag aldrig gjort på något annat sätt… Jag kommer att ha en annan strategi nästa gång :)

Vi har ätit en fantastisk middag på Spetta i kväll. Med potatis, svamp/räksås och gårdagens härliga grönsaksgryta/gratäng… eller vad det nu var…  Vår faster är riktigt duktig på mat. Jag bara försöker se och lära så mycket jag kan… Jag hoppas att någonting fastnar… hur svårt kan det va? Jag fick en receptbok av henne i födelsedagspresent!! Undra om det var en pik, eller?

Nä… jag ska nog laga nått gott och bjuda hem henne nån dag… Rackarns vad jag är dålig på att bjuda hem folk… det måste bli ändring på det. Det ska bli mitt ”höstlöfte”!

Hur svårt kan det va?

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu