Båtliv…

Jul 12
2010

Vi var ute och seglade igår och livet på sjön är precis som det alltid har varit. Det är precis som ett radhusområde. Har ni sett vinjetten till Svensson Svensson? När alla kommer hem samtidigt, springer ut med grillen, äter, kokar kaffe, plockar in maten, leksaker och flaggan för att till sist släcker lampan.

Så var det igår. På förmiddagen var det fullt på klipporna. Solen sken och vattnet var mer än badbart. Det närmade sig lunch och vi drog oss till båten. Alla runt omkring satt också i sina båtar när vi kom tillbaka… hur kom de dit så fort? Vi kokade potatis och plockade fram sillen. Så sklår klockan 13 och vi hör från alla båtar att samma radiokanal sätts på. Sommar i P1 strömmar ur alla båtar.

När vi sätter tänderna i den första sillsvansen upptäcker vi att det är exakt vad det andra också gör – äter lunch! 13.00 verkar vara den tiden som gäller för lunch. Mätta och belåtna kokas det kaffe i alla båtar och under fortsättningen på Sommar diskas det för att kunna slappna av lagom till kaffet är klart.

När vi sitter i lugn och ro är det alltid kul att kolla på vad det andra gör… Många slappar som vi men det är alltid någon nititsk rackare som ska vara så himla aktiv. Det ska fixas och pulas och svabbas däck, mitt under Sommar i P1… när Mats Sundin är som mest spännande.

Nä, nu ska jag på getingjakt! Vi har ett gäng som tror sig bygga ett bo ovanför vårt matbord, glöm det, är de dumma på riktigt? Jag har köpt en flugsmälla utformad som ett tennisrack med el i… Jag har prickat över tio st bara på 11 fikat… Nu ni!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu