Valborg på Gåsö!

Maj 01
2010

Är nyss hemkommen efter Valborgsfirande på Gåsö. Vilket härligt ställe och vilka härliga människor; lättsamma, roliga, öppna och glada.

Jag plockade, efter en icke inplanerad sväng via Fisksätra mm, upp en kille på vägen ut mot Gåsö… nä inge liftare… en kompis till Pär, Annas kille. Vi passerade leende ”Solsidan” och lyckades genom Anna & Pärs kreativitet med pakering… vilket inte är helt enkelt. Pär hämtade oss med båten och tog oss ut till Gåsö. Oj, vilket ställe… flera små hus, bastu, badtunna, flera båtar, vatteskidor, surfingbrädor och allt sommarälskare kan önska sig!

Vi fikade lite och sen var det bara att sätta igång med förberedelserna. Anna och jag skurade badtunnan, fyllde med vatten, planterade lite blommor och städade ur det sista huset. Pär och Johan bar grejer och fixade med massa annat.

Resten av gänget kom kring 17. Då blev det en drink på altanen innan det började regna.

Fullt med folk tog ansvar för olika delar och vi hjälptes åt med maten. Kul att se 10 pers där alla vill dra sitt strå till stacken. Det är inte helt vanligt. Knytis och gemensamma krafter la grunden för en härlig middag med grillat kött, potatiskaka, härlig sallad med dressing och flera såser. Till efterrätt blev det glasstårta med ”polsk touch” :)

Middagen blev jättetrevlig med många skratt. Efteråt blev det bastu och bad i badtunnan. Flera av dem hoppade dessutom i sjön… 8 grader. Galet… Själv behöll jag kläderna på… Pertykiller kan man tycka men jag var verkligen inte sugen på att bada…

Människor kommer och går på Gåsö. Flera grannar kom förbi under dagen/kvällen, tog en öl, snackade lite och drog vidare. Där står dörren alltid öppen och de som brukar komma vet hur det funkar. Är man hungrig plockar man fram gillen och börjar. Var och en tar med sig mat och dryck. Fantastiskt!

Tack Anna för inbjudan! Det var supertrevligt och kul!

PS. Notera att jag la till ”super” på trevligt så det inte betyder ”inte jättekul men trevligt” :)

2 Responses to “Valborg på Gåsö!”

  1. Anna says:

    Tack själv Jenni. Du ger verkligen en perfekt beskrivning av ”Gåsö way of life”!
    Jag känner mig lyckligt lottad som har möjlighet att få vara där med världens finaste kille :)
    Jag förväntar mig att se dig där ute många gånger i sommar. Nu hittar du ju dit! :P

  2. jennielise says:

    Jag kommer gärna fler gånger! Jag har kollat sjökortet och nu vet jag exakt var det ligger även sjövägen!!
    Du är verkligen värd att få vara där och du har verkligen hittat en supertrevlig kille! Jag är såå glad för din skull!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu