Våren är här

Maj 01
2012

Våren har tagit ett stadigt grepp om Blackan, och troligen hela Stockholm…

Nu har jag äntligen kunnat börja jobba i trädgården och det har jag verkligen gjort. Jag har gödslat gräsmattan, klippt den, lagt på barkmull i häcken, på vinbären, clematisen och björnbären. Jag har startat en kryddhörna med gräslök (som snart tar över hela tomten), persilja (som håller på att dö ut, dags för ny), mynta och oregano, mums vad gott det ska bli.

Jordgubbarna har fått ny jord och massor med vatten, rabarbern har fått nya stöd och hallonen har fått en egen ”ruta”. Hallon mina vänner sprider sig med vindens hastighet… Jag planterade en buske förra året som gav massor med bär, i år har jag kanske rensat bort 10 skott, men såklart inte kastat… ;) En hamster som jag, sätter några av skotten i en kruka och tar ut till landet. Den vägen ska även jordgubbsskotten få vandra framöver!

I min odlingslåda har jag nu planterat tre sorters sallad, två squash, salladslök och sockerärtor. I små krukor inne väntar majs, vitkål och tomater på att få komma ut men… de får nog vänta lite till. Majsen bör ju ha kommit upp en liten bit i varje fall. Jag satte den i helgen så, ja den får vänta på.

Nytt för i år är pallkragar. Där har jag idag planterat rödbetor och satt 5 st potatisar. Det jag undrar över är om den lilla grodden skulle placeras nedåt eller uppåt… Lan la nån åt sidan, nån ner och nån upp… Något borde ju vara rätt  ;) Inte för att jag när de kommer, kommer att komma ihåg vilken jag la åt vilket håll, hur svårt kan det va?

En annan nyhet i år är att jag har kontaktat stallet i Grimsta för att höra om man får komma och hämta dynga, eller hästskit som jag kallade det när jag frågade…  Det gick så bra så. Toppen! Syrran och jag for dit i morse, laddade med spadar, påsar och stövlar. Döm av vår förvåning när vi upptäcker att det var ridtävling i Grimsta och att det inte alls passade… Rackarns. Vi bestämde oss för att ta det någon annan dag, så det blir i morgon!

Eftersom det inte blev någon hästskit idag så åkte jag till Plantagen och brände lite pengar J Det blev all barkmull, kryddorna och en bambuspaljé och mera murgröna, nu ska det banne mig bli insynssydd här! På 3 år är den 4 meter så jag räknar med att den kommer att växa ordentligt redan i år!!

Klockan är nu 18:50 och solen lyser fortfarande på min uteplats, fantastiskt. Fåglarna sjunger som aldrig förr och de blåa blommorna i rabatten bommar, med de är de enda, förutom påskliljorna såklart. Kanske skulle satsa på något mer som blommar tidigt…

Nä, nu är det dags att gå in och fixa lite middag, undra om jag kan använda någon av mina kryddor? Såklart jag kan, hur svårt kan det va?

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu