Höga kusten

Jul 31
2011

På min resa genom Sverige har jag nu kommit till Höga Kusten!

Det är så fint – jag bara njuter av varje sekund! Jag är så glad över att min syster och hennes fina familj bjöd med mig hit. Till våra rötter. Jag var här förra året men innan det var det 30 år sen… När jag tänker på att det har gått så lång tid är det med tårar i ögonen, att vi inte varit här mer, oftare.  Höga kusten är underbart vacker och jag förstår att det bar mamma emot att sälja sin del av huset till vår morbror… Senast vi var här, var det för att begrava min andra morbror… en verkligt tråkig anledning.

Vår kvarvarande morbror Sture är dock väldigt givmild och låter oss bo i hans fullt inredda sjöbod (vid vattnet) utan ersättning. Vi känner oss verkligen lyckligt lottade! Det är helt fantastiskt läge -längst ut, inga grannar, skog, sjö, svamp, fiskar och måsar intill knuten. Vi har redan fått tre abborrar i mjärdarna!! Barnen och jag är överlyckliga!!

I morgon ska vi ut med Sture och testa hans genacker inför den kommande årliga kappseglingen, på tis, och jag har blivit erbjuden att hänga med!!! Hallå, han har en 42 fots Omega! DET – är ingen liten båt! 12,5 m. Det ska bli sååå himla kul! Sist jag seglade den var jag 7 år! Ja, det är ett tag sen…

Jag har också bett om att vi ska lägga abborrnät!!  Och det ska vi!! Kanske blir det även sik/lax. Det vore oerhört kul! Tänk att få fylla frysen för hösten/vintern!!!

Vi har plockat svamp men det har inte gått så bra. Idag blev det svampmacka och det bli en även i morgon… men inga påsar att frysa in… än. Men jag ska inte ge upp, jag ska gå vidare och se om jag kan hittta mer!!

Blåbär kan vi se oss i skyarna efter… de är helt slut och hallonen är väldigt små… men lite kanske det blir!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu