Lövet – Tungelsta, 5-3 = VINST

Feb 28
2011

Lövet IBFHerregud så nervös jag har varit för den här matchen… Snacka om att det var vinna eller försvinna…. ner i div 4… Det fick bara inte hända.

Vi samlades innan hemma hos Mia och laddade med pasta och peptalk. Det är så himla trevligt de gånger vi gör så, och det händer faktiskt nåde titt som tätt! Superbra initiativ till alla er som tar dem!

Vi satt som på nålar hemma hos Mia innan vi äntligen fick komma iväg till hallen och fick till en riktigt bra uppvärmning… med sargbygge :) och ganska många bra övningar hann vi med.

Vi hade tänkt att vi skulle föra matchen, att vi skulle rulla boll och framför allt göra ett snabbt mål. Det tog min kedja fasta på! Jag måste ha vunnit tekningen… för efter 46 sek hade Veronica petat in vår första balja! Det resultatet stod sgi perioden ut trots att vi hade väldigt många målchanser. Det var bara en tidsfråga innan det skulle börja rassla i nätet.

Efter bara 30 sekunder in i andra period drar Tungelsta på sig en utvisning och vi laddar för power play. Det går fort, väldigt fort, Millan rullar över bollen till Chris som slår ner den till Kattis och hon drar in den i mitten till mig och pang så har vi 2-0! Underbart!

Hur deras först mål går till kommer jag, eller vill inte jag komma ihåg men 2-1 blev det.

Vi spelar vidare och ställningen står sig till andra pausen. I tredje period får vi frislag vid halva plan. Då kliver Chris fram och dunkar in den på ett kanonskott! Tjohoo 3-1. Det kändes för en kort stund som en betryggande ledning men något händer och vi tappar in både 3-2 och 3-3… Galet.

Vi tar time out och andas lite. Vi bestämmer oss för att ta det lungt och fortsätta vår spel. Vi pressar på lite mer men inte så mycket att vi tappar fler mål bak.

När det är 7 minuter kvar lyckas Hanna panga in 4-3 på en pass från Mia. Phu, nu måste vi spela på tid. Vilket vi också gör även om vi blir döstressade.

Men vi kan inte hålla oss från att pressa på lite och när det är 20 sek kvar lyckas jag peta fram bollen till Roffe som smaskar in 5-3! Så skönt! Det målet gav oss inte bara en vinst, det gav mig en trisslott på två intjänade poäng i vinstmatchen!

Fantastiskt bra insats tjejer! Jag är såå stolt. Vi kämpar för varandra och hjälps åt, i alla fall många gånger :) Vi anfaller mycket och håller bollen inom laget. De gånger vi lyckas få upp bolltempot är Tungelsta helt chanslösa.

Dagens glimmer går till Millan som gör en kanonmatch! Som ser till att vi rullar boll och som på ett föredömligt sätt håller bollen i försvaret. Inte mest för att hon ville utan för att hon väldigt ofta inte hade någon att spela till. Jag höll mig i mitten och var ganska bevakad så av den anledningen var inte jag heller till någon hjälp när jag ser att det är tufft för Millan. Jag skulle såklart ha ropat ner forwards men… det är inte alltid man glimmrar till… :) Men några gånger fick backarna upp bollen i mitten och det kändes kanon, eftersom även det är något vi tränat på!

Annars tycker jag att det är så kul att vi gör 5 mål och har 5 målskyttar! Veronica, Hanna, Roffe, Chris och jag själv! Saknade dock lite målgester… inklusive min egen…

Jag vill ge lite extra glimmer till min kedja också som för en gångs skull är lite produktiva. Superbra jobbat Roffe och Veronica, det var en fröjd att spela med er!

Lillis – kan få allt glimmer i världen! Såå bra, igen! Enhandslyrorna och tv-räddningarna avlöste varandra!

Sist men inte minst – AK. Kanske något stressade i perioder men, lugnade ner sig och coachade oss till i en härlig vinst! Det var vi värda!

Fuck off, nu kör vi! All in!

PS. Hur svårt kan det va?

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu