2011

Lövet IBFSom vanligt är det full vinter på Ingarö när vi kommer dit. Jag tror aldrig vi har varit där någon annan årstid och det minne som sitter i hårdast är snöstormen… Men den här gången var det soligt och vackert på Ingarö när vi kommer dit. Det kan bara gå åt ett håll. Jag kände att vi var riktigt väl förberedda och laddade.

Det hela börjar i omklädningsrummet… Rosanna vill absolut att vi ska vara blåa – trots att Ingarö skulle köra i svart och att våra röda tröjor skiljer sig mer. Det visade sig att hennes kattskrälle hade pinkat i tvättkorgen… jag förstår att hon inte vill ha de shortsen på sig… så vi var beredda att köra i blå kläder och… röda strumpor… tjusigt :)

Som tur va dök det upp ett par nytvättade shorts och Rosanna kunde entra planen i handbollsoutfit :) Hur svårt kan det va? Nu hade vi verkligen allt att vinna!

Vi startar matchen ok men efter 5 minuter gör Ingarö sitt första mål genom nr 22… Jag tror det var ett skott utifrån som vi missade att täcka… Sen, jag vet inte om det berodde på shortsen eller nåt annat men Rosanna drar på sig en utvisning och där står vi, 4 kvar på plan. I vanlig ordning gör vi ett mycket bra 4-5 och Ingarö lyckas inte peta in något mål. Vi går till vila med 0-1.

Vi hade kollat på en av Ingarös tidigare matcher och sett att nr 2, nr 18 och nr 95 var riktigt vassa. Tjejen med 2:an på ryggen har ett otroligt bra skott och det hade vi koll på. Vad vi däremot missade var hon med 2 st 2:or… Nr 22 gör sitt andra mål efter 47 sek in i andra… Hur gick det till?

Vi spelar på och gör det stundtals riktigt bra. Vi rullar runt bollen i hela femman och efter 10 min lyckas jag ta en av deras felpassar på mitten, jag drar mig mot mål och fullständigt smaskar in den på skott utifrån. Shit vad skönt – det är inte ofta det lyckas. 1-2. Nu känner vi att vi knappar in på dem och fortsätter med vårt spel… i två minuter… innan de gör sitt tredje OCH sitt fjärde mål. Rackarns… Hur svårt ska det va?

Men Kattis och Mia kör på som aldrig förr i sin kedja och lyckas peta in 2-4. Då lackar en av Ingaröspelarna ur och kastar klubba. För andra matchen i rad åker en motståndare på en personlig 10:a. I två minuter har vi nu chans att kvittera. Jag tror banne mig att vi gör det sämsta power play vi någonsin har gjort… INGEN gör som vi ska… Hur kan vi chansera på det sättet? Vi tar inte var sin markering, när vi väl får tag i bollen slänger vi bort den. Och så har en minut gått… Sista minuten av övertaget håller vi i alla fall i bollen men det resulterar inte i något mål eller något annat bra för den delen. Nä tjejer, här måste vi skärpa oss, allihop. Nya tag till nästa gång! Vi kan det där.

Andra vilan, 4-2… Inte bra men, vi ger inte upp. Vi tar återigen tag i matchen och, som vanligt känns det som, spelar vi stundtals bra och stundtals blir det riktig hawaii… Vad är det som händer?

Med 9 sekunder kvar av matchen ser Kattis till att snygga till siffrorna på en pass från Millan. Matchen slutar 4-3 till Ingarö. Bättre än 1-4 som det blev sist! Vi är på väg. Vi går från klarhet till klarhet och vi kommer närmare och närmare. Och DET, känns fantastiskt roligt!

Mycket bra jobbat tjejer! Fuck off, nu kör vi! All in!