Match: Tungelsta-Lövet, 2-2

Nov 20
2010

Lövet IBFDet här var en match vi skulle vinna…

Vi dominerar matchen från början till slut. Det är vi som äger bollen i princip under hela matchen. Vi har stundtals otroligt bra klapp-klapp-spel och driver på tempot. Första halvlek gå vi till vila med 0-0. Men det är bara en tidsfråga innan den ska ramla in. Vi är helt eniga om att vi är för långt ifrån returerna och att vi faller in i deras långsamma tempo. Vi får mycket tid och vi tar den. Här bestämmer vi oss för att dra upp tempot och inte ta den tiden i anspråk.

Vi gör som vi har bestämt! Vi tar mindre tid, och vi är ett steg närmare returerna. Vi har massor med målchanser och till slut petar Madde in sitt första mål! Yes 1-0. Vi känner oss lite lugnare och fortsätter att spela vårt spel. Tyvärr gör vi en försvarmiss som de utnyttjar. 1-1. Men vi kämpar på och på ett snabbt frislag framför mål skickar Kattis in 2-1 på ett sätt som bara hon kan! Superbra!

Stundtals är det väldigt ofokuserat försvarspel och det gör att vi släpper in ytterligare ett mål. 2-2.Vi har 15 minuter kvar av sista perioden och gör allt vi kan för att peta in ytterligare ett mål men lyckas inte… Känns jättetrist med oavgjort idag, när vi var det bättre laget.

Tungelsta var verkligen inte särskilt bra idag. De har inte alls den fysiken eller konditionen vi har vilket gör att de kör med ett riktigt fult spel och efterslängar under hela matchen. Det var å andra sidan det enda sätt de hade för att stoppa oss… Jag som kapten påpekar detta för domarna men det hjälper inte. Monica bli fullstädigt nermejad vid ett tillfälle och jag säger återigen till domarna att det är de där armbågarna jag syftade på i min tidigare kommentar. Det kunde de inte alls hålla med om utan ansåg det hela som en ihopspringning. Jaha, vad säger man? Jag bad dem i alla fall att hålla lite koll på deras otroligt fula spel.

Vid sista pausvilan kallar domarna till sig mig och den andra lagkaptenen för att prata om ”händelsen”. Den ena domaren började med att säga ”Som ni vet är det alltid värre när tjejer slår sig. Killar låter ju inte alls på samma sätt, eller hur?” Ärligt talat, är det deras syn på kill och tjejsport vi skulle diskutera? Jag sa bara till honom – Håll dig till fakta och håll dig till händelsen. Redan där var jag nära att nita honom… Han maler på med samma historia som han redan har sagt – ”Jag bedömer det som en ihopspringning och när Tungelstatjejen vänder om kommer armbågen.” Jag flikar direkt in ”Så du erkänner alltså att det var en armbåge?” Nä säger han, den kom när hon vände sig. Det är bara otroligt konstigt att Monc tappar andan när hon ”bara vänder sig”. Jag säger inget mer utan vänder mig om och går tillbaka till laget… Fa-an vad trött man blir.

Matchen innehöll alltså allt utom utvisningar… det vi saknade mest… men men så är det i spel.

Många av oss blev otroligt irriterade både på domarna och på Tungelstas otroligt fula spel men jag tycker ändå att vi bet ihop bra och inte heller vi drog på oss någon utvisning, vilket hade varit lätt hänt - det gjorde vi bra!

Matchen känns som en förlust trots att vi faktiskt kom hem med 1 poäng. Jag tror att vi alla var överens om det men vi måste ta med oss de bra sakerna vi gjorde. Vi hade genom hela matchen ett bra spel, vi kom till otroligt många avslut. Många av oss sköt många fler skott på mål än vi brukar och vi kom närmare returerna ju längre matchen led. I tidigare matcher har vi bara legat på försvar och då och då kontrat men den här matchen var vi säkert 80% på deras planhalva. Vi anföll och vi gjorde det bra. Det är DET vi ska ta med oss från den här matchen. Sen har vi saker att jobba på, men det är vi medvetna om. Men vi är på god väg tjejer – glöm inte det! Hur svårt kan det va? ;)

Dagens glimmer går till Monc som sliter som ett djur och tar tillbaka sååå många bollar så det är helt galet. Jag tycker också att backarna gör en strålande insats, framförallt i anfallsspelet. Alla fyra kommer upp i banan och finns till hands och kommer i superbra skottlägen. Helt rätt!! Bra där!

Slutligen ger jag mig själv lite cred – jag vann ALLA tekningar, 7 st!! När jag får köra backhand har det inte en chans ;) Nu ska jag äta pizza och kolla på film!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu