Pensionsspar – vuxet eller nödvändigt ont?

Okt 05
2010

Jag ser det som vuxet. Jag har idag sett över min Pension och känner att jag har samlat på mig ett gäng vuxen poäng på det! Och det är inte på ett ställe man ska välja fonder och greja… Herre gud – det är på 5 ställen… Man kanske skulle försöka samla ihop det..

När jag bestämde mig för att ta tag i det ångestladdade fixet med pension och PPM och allt vad det heter tänkte jag i vanlig ordning – hur svårt kan det va? Jag tyckte att det verkade så himla svårt och har bara skjutit det på framtiden. Jag bortförklarade mig med att jag inte är ekonom… men, nu är jag igång. Jag har bytt ett par gånger och tycker att jag klarar mig ganska bra, men i själva verket har jag ingen aning om hur jag klarar mig gentemot andra… Ska man tänka på att välja låga avgifter, hög, medel eller låg risk eller är det fördelningen som är viktig? Jag försöker tänka på allt… hur svårt kan det va?

Nu har jag suttit så länge och valt och grejat, loggat in och loggat ur att jag fått träsmak där bak, bara för att läsa följande på Facebook:

Om man köpte Ericsson aktier för 100 000 kronor för 3 år sedan är de värda kring 4 600 kronor i dag.
Om man istället köpte Telecom för 100 000 kronor har man idag kvar 791 kronor.
Om man för 3 år sedan gick på bolaget och köpte starköl för 100 000 kronor, drack ur dem, hade trevligt, och idag går och pantar burkarna så får man 6 741 kronor.

Det är finns en anledning till att grabbarna på parkbänken kallas för A-laget!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu