Winnerbäck i Långholmsparken

Aug 08
2010

Tack för en fantastisk kväll!

Vi skulle ses i Hornatull vid 19 så kring halv drog jag i väg. Just när regnet hade eskalerat till sitt maximum…  Stövlar hade varit en fin affär… men med ett par i båten och ett par på landet fick det bli det mest vattentäta jag hade – seglarskor. Regnbrallorna ligger såklart också i båten… båda paren… inte för att det hade varit så troligt att jag hade åkt till stan i seglarbrallor, men ändå. Det fick bli seglarjackan, som är vattentät, poncho och paraply. Det funkade rätt bra!

Väl i Hornstull avtog regnet lite och efter middag på ett Thaiställe med urusel service hade regnet avtagit och vi gled ner till Långholmsparken. DÄR… hade stövlarna verkligen suttit som en smäck. Sån lervälling och värsta pölarna… Men vi kryssade fram på de minst geggiga ställena mot öltältet. De fanns lite skivor utlagda på sporadiska ställen som underlättade vägen lite grann. På ett ställe hade en familj parkerat med sin barnvagn (utan barn i) så jag frågade om jag kunde skjutsa vagnen lite åt sidan, så jag kunde komma förbi. Damen tittade surt på mig och när jag gått förbi ropade hon surt ”Köp stövlar”… Ärligt talat… hur sur får man va? Och varför var det så tvunget att deras barnvagn måste stå på den enda plattan… Ja, ja, jag bet ihop och svarade inte upp… bra va?

21.00 klev Lasse upp på scenen. Han körde ett par låtar akustiskt och sen föll ridån och resten av bandet slöt upp. Gamla och nya låtar blandades med lite skönt mellansnack. Han har alltid en bra ljussättning och filmer på en stor duk i bakgrunden. Till en låt, jag kommer banne mig inte ihåg vilken faller ytterligare en  ridå och där står en manskör (på filmduken alltså). Så himla ballt inslag. När låten är slut går kören av…

Många av mina favoriter var med i listan och när extralåtarna började kom ytterligare en – Elegi. Så bra. Vid andra extranumret kom regnet. Och det kom med besked… tillsammans med blixtar och dunder, väldigt effektfullt. Lasse avslutade med ”Jag får liksom ingen ordning på mitt liv” och ett tjusigt fyrverkeri. Kanonbra!

Sen var det bara att ta sig hem bland allt folk och vattensamlingar. Jeansen är nu tvättade och jag ska gå och nanna. I morgon blir det nya äventyr!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu