Midsommar, en dröm en saga

Jun 27
2010

Jag plockade upp kapten och ytterligare en gast i torsdags. Vi drog ut till Dalarö där pärlan ”No worries” låg. Vi stuvad packning och mat och drog iväg. Det blåste lite… väldigt lite men vi hissade på i solen och länsade fram över fjärdarna med en kall öl i handen. Såå mysigt men det gick väldigt sakta så vi blev tvugna att slå på motorn sista biten.

Vi var framme vid Gåsö på kvällskvisten där vi grillade fantastiska lammfärsbiffar som hamburgare med sallad brös och rosévin. Toppen! Kvällen avslutades med bastu och bad för de som vågade. (inte jag då…)

Midsommarafton blev precis så som en midsommarafton ska vara. Värdinnan med krans i håret. Sillunch vid långbord, 38 gäster och strålande sol. Sång, nubbe och ja… svinkallt i vattnet.

Efter lunchen var det fria lekar och det gicks prommenade, spelades kubb, åktes jetski och allmänt chillande med gott att dricka. Till middag var det åter igen långbord, 38 gäster och strålande sol. Vi grillade och käkade fantastiskt gott och hade såå trevligt.

På kvällskvisten var det sedvanlig prommenad till ”dansbana” som efter tidigare års sönderdansande nu hade flyttats till en gräsäng. Väldigt betryggande :) Vi dansade runt i gräset, skrattade och log innan promenaden åter gick mot stugan. Vägen dit gick bra men vägen hem var lite mer spännade… Men.. bara två personer gick vilse och det är enligt tidigare erfarenheter precis som det brukar :)

På midsommardagen åkte de flesta hem men vi ”iglade” oss kvar :) och fick ytterligare en härlig dag och enlugn kväll. Satt och snackade och skrattade ganska sent även denna kväll. Värdinnan tände ljus som strålade runt hela altan där vågorna kluckade mot stranden, hur mysigt kan de bli?

Dagen seglats hem mot hamnen på Dalarö gick utan missöden. Det blåste bra och som tur va hade vinden vänt. Såklart att det var kryss men inte bonkryss i alla fall. Till den här resan hade vi fått ytterligare två gastar så vi hjälptes åt och kom lungt i hamn.

Stort tack till alla som var med den här fantastiska helgen och ett jättestort tack till Anna och Pär (med familj) som verkligen visar vad gärstfrihet innebär. Detta blir en midsommar jag sent ska glömma! Och vilket gäng som var med! Det är få förunnat att ha så många roliga och trevliga människor omkring sig. Jag känner mig lyckligt lottad som fick ta del av det!

Men nu gungar det så in i bengen efter 3 nätter och 4 dagar på båt :)  så snar måste jag ner på spikmattar och kompensera ;)

Midsommarbad 2010

Midsommarbad 2010

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu