Tisdagssegling nr 3

Jun 08
2010

I dag kom det 6 båtar till start. Återigen en härlig kväll med sol och ganska bra vind.

En ny båt var med idag, en Sundwind 26. De har lite lägre lys men det var första gången för dem så de startade lite för sent. Vi lyckades få till en ganska bra start och drog iväg. Vi gick om Sundwind 26:an och lyckades hålla honom bakom oss. På andra varvet efter första sträckan kom RJ85:an som ett skott, i vanlig orning. Den här gången frågade han om han skulle blåsa lite på oss när han gick förbi :) Vi hade kunnat bli irriterade… men det var på ett glatt sätt så jag bara svarade – Gör gärna det, det verkar som att vi behöver det!

Vi rundade märket och körde mot tredje varvet. Det gick bra, vi gick hela tiden fortare än RJ85:an men vid nästa rundning var vi tvugna att slå bakom honom, vilket gjorde att vi tappade lite men det kändes bra… tills han började peka mot mållinjen och ropa ”19.40-regeln!” Vilken dj—la 19.40-regel tänke vi men fattade att vi var på väg åt fel håll och vände upp igen mot mål.

Då kom Sundwind 26:an i full karriär… Rackarns… Vi öste på allt vi kunde, hur lätt nu det är, med tanke på att det är vinden som styr… Pappa och jag började skämtsamt tjafsa om vem som var ansvarig för att ha läst reglerna…  Båda sa – Det måste ju vara du, jag sitter ju bara här!

Jag hade för mig att det var något med 19.30 men hade aldrig fattat riktigt vad den innebor. Eftersom vi brukar komma tvåa (eller lite längre bak) så gör vi bara som ettan…

Han i RJ85:an ropade att ”ni får inte vara osams ombord ;)” Ha ha kul!

Vi hade vunnit om vi inte hade gjort de där extra slagen… rackartuss… Han i RJ85:an sa att ”nu slipper ni i alla fall sitta och vänta in de sista” Jag replikerade med att – Ja, det var därför vi dansade runt lite extra därute :) Men vi kom i alla fall tvåa – det kändes skönt! Vi firade med en Dumlekola!

Reglerna säger att den som kommer först måste notera alla andras måltider och rapportera in till kansliet. Undra varför jag hade sån koll på den regeln… Hur svårt ska det va?

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu