Lata dagar

Jun 07
2010

Vi hade ledigt i fredags, eftersom nationaldagen inföll på en söndag. Det var otroligt skönt att få en långhelg igen! Man behöver det nu när det är så fint väder och framför allt med tanke på att det tydligen ska bli lite svalare och lite sämre framöver. Typiskt att det verkar som att det ska bli regn på ons, när jag ska på avslutning på dan och på kvällen springa Blodomloppet…

Jag har varit på landet fre-sön. Vi har varit ute och dragit mer strömming så nu är frysen full! Såå härligt. Sen har vi bara tagit det lungt. Lite trädgårdsarbete och en räddningsaktion!!

När vi sitter lungt och stilla på altan hör jag plötslit pappa ropa med lite panik i rösten – Jenni, kom! Det ligger något djur och simmar i vattentunnan… Åh nej… vad gör vi? Ta fiskhoven. Nä, måste jag, säger pappa. Kan jag inte hälla ut honom och vattnet? Jo bra, gör det!

Det visade sig att det var en ekorre som har hoppat upp på taket till vedboden och sen ramlat ner i stuprännan och fått en riktig rutchbanefärd, rätt ner i vattentunnan. Han kämpade för sitt liv i tunnan tills vi hällde ut honom. Sen låg han och flämtade, länge länge. Undra hur länge han hade försökt ta sig upp…

Jag tittade till honom då och då. Efter ett tag flyttade den in sig lite längre in under buskbladen. Överlevnadsinstikt för att inte bli uppäten antar jag. Jag la lite ormbunksblad brevid för att skydda honom ytterligare. Jag hämtade lite hackad mandel… undra om de äter det… och lite färskt vatten i en äggkopp… Jag försökte få i honom lite vatten och mandel och jag tror det gick.

Nästa gång jag kom ut hade han petat i sig mandel och blivit lite piggare. Han rullade runt och jag tänkte att han torkade sig. Men huvudet var tungt och han kunde inte riktigt lyfta det mer än en liten stund i taget. Till slut drog han sig ut mot gången och var på väg att ramla ner ett 3 dm’s fall. Jag tog emot honom med en planka :) Så kom han ner på marken. Jag satt där och försökte få i honom lite mer mandel och vatten men till sist drog han ett sista andetag och somnade in med nosen i den hackade mandeln. En sämre död kan han säkert ha haft. Nu ligger den stackaren begraven bakom min stuga.

Vad synd… tänk vad kul om han hade klarat sig. Undra om man skulle ha gjort på annat sätt? Jag kanske skulle ha lagt honom i en handduk så han torkade fortare… eller var han helt utmattad redan?

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu