Ytterligare ett steg närmare…

Maj 09
2010

…en seglats på böljan :)

Idag har vi mastat på. Det var faktiskt första gången jag var med, förutom när vi köpte båten men det kommer jag inte ihåg så mycket av. Pappa brukar göra det på en vardag tillsammans med en annan pensionär men den här gången passade det att fixa det idag. Eller… det passade egentligen inte alls. Jag hade bokat in att jag skulle träna boxning med laget. Det glömde jag desvärre helt bort.

Påmastningen gick smärtfritt men det är alltid något nytt som händer. Den här gången var det en tamp vi fick knyta om och kapa av ganska mycket. Så himla konstigt, det funkade ju förra året… Nästa gång ska jag försöka vara med vid avmastningen också. Man måste ju lära sig. Fast jag känner mig inte så orolig. Nu vet jag hur mastkranen funkar och det räcker långt. Det är ju alla tekniska detaljer som kan ställa till det :)

Nu är det bommen, storseglet och mantågen kvar, förutom trimmningen såklart. Sen är det bara att köra. 18 maj är det första tisdagsseglingen. (Klubbsegling bland de båtklubbar som ligger nära varandra)

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu