Spansk afton

Mar 27
2010

Paella – spanjorernas omelett, en avancerad rätt…

Ska det inte bara vara att blanda allt, lägga i den för rätten avsedda paellapannan och så sköter det sig själv i ugnen? Icke. Det krävdes två personer att läsa receptet, hacka stort och hacka fint… Man skulle sätta på ugnen men ingenstans står det att man ska ställa in pannan i ugnen… förutom för att kycklingen ska bli klar. Görs inte rätten Paella i ugnen?

I receptet står det 1/2 kg ris för två personer… kan så här i efterhand säga att det är VÄLDIGT mycket ris… Det var väldigt lite vätska avsett till den mängden ris så vi brände bort lite för att minska mängden och smaskade på mer vätska i form av vin (och lite vatten) Men det blev bra! Dessvärre ligger det mesta av riset  i soppåsen nu och det var mest för att jag hade fått äta paellaris hela påsken jag hade sparat resterna… Men räkorna och musslorna blev perfekta!

Om jag ska vara lite ärlig så blev den kanske lite smaklös men om vi hade droppat på citronen och hackat bladpersiljan, som låg kvar på bänken, hade det kanske blivit lite bättre.

Men det blev väldigt lyckat ändå. Ttack Anna för en trevlig kväll med god mat, gott vin, många skratt och tillbakablickar på tidigare Spanienresor… Oj vad kul vi har haft. Nästa resa är bokad till Madrid i maj och det kan inte bli sämre. Ser verkligen fram emot den!

2 Responses to “Spansk afton”

  1. Anna says:

    Tack själv kära vän! Alltid lika roligt att hänga med dig och jag ser fram mot Madridresan. Har sparat lite extra till förmån för shopping och inte så mycket till konsten… ;)

    Kram

  2. jennielise says:

    Helt rätt. Vi gör en annan satsning den här gången :)

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu