Rondeller och trafikplatser

Mar 17
2010

Helt ärligt, hur svårt kan det va, att köra i rondeller och trafikplatser?
När man kommer från Alvik och ska till stan eller västerut finns det två filer att välja på. Dessa två delar upp sig i fem fält… hur tänker man när man lägger sig i den högra filen, när man ska till vänster? Finns det något mer irriterande än de som ställer sig över flera körbanor?

Om man kommer från stan, via Tranebergsbron finns det två körfält som går rakt fram, dvs västerut och en egen fil för de som ska svänga vänster… Ändå ligger folk i höger fil när de ska till vänster…. Hallå, hur svårt kan det va?

Och så har vi den kära Brommaplansrondellen… det är sååå många som inte vet hur man kör i rondeller… Det är väl de som har kört upp i ”Tjotahejti”, där det finns en fil, en konsum och en parkeringsplats…

Ska det vara så svårt att förstå att man inte kan köra förbi en utfart, med två filer, i ytterfilen? Ska man rakt fram eller vänster ligger man i innerfilen. Om man ska till höger ligger man i inner- eller ytterfilen, under förutsättning att man inte kör förbi en utfart med två filer…

En fd kollega sa till mig att det är ingen effekt att tuta om man inte hänger på tutan i mer än 3 sek. Jag har tagit fasta på det :) I Brommarondellen är jag ständigt beredd på tutan :)

En väninna till mig som bor i Spanien körde med vindrutetorkarna på när hon hämtade mig sist. Eftersom det inte regnade undrade jag varför hon inte slog av dem… Jo, det var något problem med dem, om man stängde av dem, funkade inte tutan. Och där går det, enligt spanjorerna och henne, inte att köra utan tuta.

Det gör det inte i Brommaplansrondellen heller :)

Men jag gillar Brommaplansrondellen… På sommaren brukar jag öppna fönstret när jag kör igenom. Smultonjasminerna som är planterade där doftar så himla gott! Det brukar också hända grejer i rondellen också. Nu i vintras var det jättefina snögubbar. Annars är det rondellhundar eller andra konstverk som förgyller färden genom rondellen. Folk är såå kreativa – jättekul!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu