Äntligen lite kul träning

Mar 01
2010

Jag skaffade en PT! Såå kul. Jag sa till honom att mitt mål var att bli stark i bål, rygg och armar samt att bli snabb och explosiv. Hans förslag var att köra 6 v bygga muskler, 6 v maxstyrka och sen ytterligare 6 v snabbhet och explosivitet. Hur han skulle  få in det i de 10 timmar jag köpte var för mig en gåta… men nu har jag fattat! Jag behöver 6 timmar till…

Efter första passet kunde jag inte sträcka ut armarna. Jag såg ut som att jag gick och bar på en tv… och jag som skulle baka pepparkakor.

Uppbyggnadsfasen var trots armarna riktigt kul och jag kände mig oerhört inspirerad. Sen gick vi över på maxstryrka… då ska man vila mellan 3 och 5 min mellan varje set… Och DET är ju sååå tråkigt, att vila alltså… Jag passade på att köra BodyPump dan innan vi skulle ses för att maxa träningsdosen. Det skulle jag inte ha gjort… Då fick jag skäll, man får inte köra styrkepass två dagar efter varann… så det första maxstyrkepasset blev ett vanligt pass… oops..

Andra veckan körde jag Body Pump på ons och vi skulle ses på fredan. Då kan jag ju inte få skäll trodde jag, då har jag ju vilat en dag, men icke. Skäll igen. Det passar nämligen inte att bland Body Pump med maxstyrka… nähä… då vet man det. Hur svårt kan det va?

Nu har jag kört maxstyrka i tre veckor. Jag kör själv hemma för jag bara vägrar att trampa runt på gymmet själv. Med risk för att tappa en stång, platta eller rent av rulla/ramla ner för trappen när jag försöker ligga på rygg på bollen… det är faktiskt inte så lätt. Men det är inte så lätt hemma heller. Jag kan inte maxa på vikterna när jag ska göra knäböj, för jag orkar inte lyfta upp stången på axlarna. När jag väl fick upp den fick jag knapp ner den igen utan att bryta nacken.

Eftersom det är så tråkigt med maxstyrka är jag nu sååå glad för att ha kommit in i en ny ”byggperiod”. På ons blir det Body Pump igen. Och då kan jag inte få skäll :)

Men i kväll är det innebandy. Helt ärligt har jag ingen större lust. Känner mig lite frusen efter en hundprommis på 1,30 i regn och blåst. Men det var skönt när jag väl var ute. I kväll ska han få hänga med på en joggingtur, vi får se hur det går med tanke på att han gärna går bakom mig, men ärligt, hur svårt kan det va?

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu